Smajo Duraković novi trener ŽNK Iskra Bugojno

Mladi stručnjak preuzeo Bugojanke

Smajo Duraković novi trener ŽNK Iskra Bugojno

S. Mlaćo

Na sjednici Upravnog odbora koja je održana sinoć ŽNK Iskra iz Bugojna dobila je novog šefa stručnog štaba. 

Naime, Salima Durakovića koji je odlučio napustiti klub nakon prvog dijela sezone naslijedit će dosadašnji trener u stručnom štabu Smajo Duraković. 

Duraković je dobio jednoglasnu podršku, a radi se o ambicizonom stručnjaku koji je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu, te tako automatski stekao na pravo na "C" trenersku licencu. 

Od samog početka sezone bio je kondicioni trener premijerligaša iz Bugojna, a prozivku će održati u nedjelju. Bugojanke i u drugom dijelu sezone imaju visoke ambicije, a čelnici kluba vjeruje da je postavljanje Durakovića na mjesto šefa stručnog štaba jedan od pravih poteza. 

ŽNK Iskra je prvi dio sezone završila na trećeM mjestu sa 19 osvojenih bodova, četiri manje u odnos na Lokomotivu iz Brčkog, te 14 od SFK 2000. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi