Održani pregovori o transferu Maura Icardija i to na zanimljivoj lokaciji
Ove sezone Argentinac je postigao 16 golova i upisao je pet asistencija u 33 odigrana meča. Dobar dio sezone proveo je van terena iz protesta (Foto: EPA)

Seli u Juventus?

Održani pregovori o transferu Maura Icardija i to na zanimljivoj lokaciji

M. Šljivak

Mauro Icardi će u ljetnom prelaznom roku vjerovatno napustiti redove Intera.

Nakon svih skandala koje je izazvao zajedno sa suprugom Wandom, nema nikakvog smisla da ostaje u klubu, a čini se kako se već i zna klub u kojem nastavlja karijeru.

To je prvak Italije Juventus. Odavno se 26-godišnji Argentinac povezuje sa prelaskom među Bianconere, a prva runda pregovora održana je ove sedmice.

Sportski direktor Stare dame Fabio Paratici je obavio razgovore sa kolegom iz Intera Pierom Ausilijem. Lokacija je itekako zanimljiva, jer se o transferu razgovaralo u Londonu, gdje su obojica gledali meč Tottenhama i Ajaxa u Ligi prvaka.

Corriere di Torino iz izvora bliskih klubu otkriva i cifru koju je Juve ponudio velikom rivalu. Nude 60 miliona eura, što je za 20 miliona manje od onog što Nerazzurri traže.

Međutim, očekuje se da do transfera dođe, jer su Bianconeri već navodno dogovorili sve uslove sa argentinskim fudbalerom, koji je pristao na ponudu iz Torina.

Ponuda na koju je pristao iznosi 8.5 miliona eura po sezoni, plus tri miliona eura bonusa i dodatne bonuse u zavisnosti od broja pogodaka i nastupima ekipe u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije se također spominjala mogućnost razmjene fudbalera između dva kluba. Inter je tražio Paula Dybalu, ali je ova ponuda glatko odbijena u redovima prvaka Italije.

Međutim, nakon svega je jasno da bi Icardi na kraju ipak mogao završiti u Juventusu. Tako će se okončati njegov šestogodišnji boravak na Meazzi, kojeg nakon svih skandala vjerovatno neće biti pamtiti po dobrom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi