Sutra je Derby della Mole, a iz Italije stižu informacije koje će itekako zanimati kladioničare

Problemi za Allegrija

Sutra je Derby della Mole, a iz Italije stižu informacije koje će itekako zanimati kladioničare

Sutra se igra Derby della Mole, derbi grada Torina. Duel je to dva najveća kluba u Torinu, ali je ipak jasno koji je veći.

Juventus će tako u 35. kolu Serije A na svom stadionu dočekati Torino.

Da su okolnosti drugačije, vjerovatno niko ne bi sumnjao u sutrašnji sigurnu pobjedu Juventusa.

Ipak, Juventus, kada je Serija A u pitanju, više nema za šta igrati osim za prestiž, a ni prestiža mu ne manjka.

Stara dama je već potvrdila novu titulu prvaka Italije, ali se zato Torino itekako ima za šta boriti.

Naime, "Bikovi" su u igri za izlazak u Evropu. Liga Evrope je već realna, a ne isključuje se ni plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Torino je četiri kola prije kraja sezone na šestoj poziciji u Seriji A, koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Samo dva boda više od Torina trenutno ima petoplasirana (plasman u grupnu fazu Lige Evrope) Roma, dok Atalanta na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka ima tri boda više od "Bikova".

Naravno, Torino može vrlo lako i ostati bez ikakvog plasmana u Evropu s obzirom da je bodovno poravnat sa sedmoplasiranim Milanom, te da ima tek bod više od Lazija na osmom mjestu tabele.

Pobjeda u gradskom derbiju bi tako bila zlata vrijedna za Torino, a manjem torinskom klubu u prilog idu i posljednje informacije iz italijanskim medija.

Naime, dugoj listi povrijeđenih u Juventusu su se pridružili bek Alex Sandro i štoper Daniele Rugani.

Osim Ruganija i Sandra za Derby della Mole u konkurenciji neće biti Mattije Perina, Samija Khedire, Paula Dybale, Douglasa Coste i Marija Mandžukića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Allegrijevi problemi sa povredama sigurno uljevaju dodatnu nadu "Bikovima", a vjerovatno će uticati i na odluke pojedinih kladioničara kada je tipovanje na ovaj par 35. kola Serije A u pitanju.

Juventus je i dalje favorit, pa će tako oni koji vjeruju u pobjedi Torina, a ukoliko do iste dođe, dobro zaraditi. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za duel Juventusa i Torina!

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti