Veliki izazovi su samo za prave pobjednike: Gradina se budi, Salibašić svjestan posla
Salibašić je posljednji angažman imao u NK TOŠK

Nekada sjajni nogometaš, danas trenerska budućnost naše zemlje

Veliki izazovi su samo za prave pobjednike: Gradina se budi, Salibašić svjestan posla

S. Mlaćo

Iako se činilo da je situacija bezizlazna, iz OFK Gradina Srebrenik sada dolaze pozitivne vijesti.

Igračka križaljka još uvijek se rješava, a na mjesto šefa struke stigao je Muamer Salibašić. Salibašić je posljednji trenerski angažman imao u NK TOŠK, a radio je i u Seoni, Bosni iz Mionice...

Salibašić iza sebe ima bogatu igračku karijeru. U našoj zemlji nastupao je za Gradinu, Željezničar, Čelik, Orašje, Zvijezdu Gradačac, Podgrmeč, a okušao se i u Turskoj, Maleziji, Švedskoj, Češkoj. Poseban trag je ostavio u Maleziji, a sigurno da se radi o stručnjaku koji je trenerska budućnost naše zemlje.

Iako svjestan težine posla, bio je optimističan u razgovoru za SportSport.ba.

"Naši trenutni ciljevi su stabilizacija i opstanak u ligi, te afirmacija domaćih igrača. Zadržali smo okosnicu ekipe, a kada smo kod domaćih igrača, vratili smo i bivšeg prvotimca Muminovića, blizu smo dogovora sa golmanom Oštrakovićem, te bi oni sa kapitenom Andrićem trebali svojim iskustvom pomoći u afirmaciji mlađih igrača", naveo je Salibašić koji je u Tešnju također imao težak zadatak, ali je ostavio TOŠK sa realnim šansama da izbori opstanak u ovoj sezoni.

Optimista je, prije svega kao čovjek, ali i sportista. Situacija je u Gradini prije samo 20-tak dana bila veoma teška, mnogi su pomislili da na ono najgore. U takvoj situaciji teško je preuzeti 'palicu', no ambiciozni trener se nije libio. Vjeruje da će i ljudi u i oko kluba dati sve od sebe u nastavku sezone. Posebno cijeni navijače koji su uvijek bili velika snaga Gradine.

Oglasi

"Velika zahvalnost ide Gradskoj upravi na čelu sa načelnikom Adnanom Bijelićem za maksimalnu podršku klubu za nastavak sezone", rekao je Salibašić.

Salibašić je prozivku zakazao sutra od 14:30 sati.

Treba istaći da je Gradina objavila potpise nekoliko veoma bitnih igrača, što je nada da neće imati problema u nastavku sezone.

"Obavještavamo navijače i sportsku javnost da su postignuti važni dogovori pa će tako fudbaleri Mahir Imamović, Ali Panjeta, Alen Čamdžić, Amar Hasić, Islam Forić i Ahmet Pilaković i u narednom dijelu sezone biti dio našeg kolektiva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na ovaj način zadržan je “kostur” naše mlade ekipe koja je u proteklom dijelu sezone bilježila sjajne rezultate, a ovim putem se pomenutim fudbalerima zahvaljujemo na strpljenju i korektnosti prilikom razgovora", naveli su iz OFK Gradina.

Gradina je trenutno na šestom mjestu sa 25 osvojenih bodova, a drugi dio otvara gostovanjem kod Bratstva iz Gračanice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi