Gradina u Bihaću bez pola tima, skupo su platili remi sa Slobodom
Skupo su platili remi sa Slobodom FOTO: OFK Gradina

Na centru sudija koji je obilježio jedan meč prvog dijela sezone

Gradina u Bihaću bez pola tima, skupo su platili remi sa Slobodom

Samir Mlaćo

Skupo su nogometaši Gradine platili remi protiv Slobode u prošlom kolu. Bilo je 1:1, a domaći su poveli u 93. minuti, da bi lider na tabeli bod izvukao u 100. minuti.

Ipak, navijači su igrače Gradine nagradili aplauzima, a pohvale je dobio i šef struke Muamer Salibašić. Salibašić je ekipu preuzeo u teškoj situaciji tokom zimske pauze, no bio je na pragu pobjede protiv lidera.

Ujedno je dobio i treći žuti karton od poprilično nesigurnog sudije Kape iz Kaknja, pa će propustiti današnji meč protiv Jedinstva, odnosno neće moći biti na klupi.

Pored toga kod Gradine zbog trećeg žutog kartona nema ni Panjete Forića i Husovića, dok put Bihaća nisu krenuli Andrić, Mumunović i Hadrović.

Sve to govori da je Gradina drastično oslabljena, pa će šansu dobiti neke mlađe snage i sigurno pokušati osvojiti simpatije trenera Salibašića.

"Sutra će našu momčad sa klupe predvoditi trener Adnan Likić, s obzirom da je šef struke Muamer Salibašić pod jednom utakmicom suspenzije zbog tri zarađena žuta kartona. Zbog akumuliranih kartona pravo nastupa sutra neće imati ni Panjeta, Forić i Husović dok put Bihaća nisu krenuli ni Andrić, Muminović i Hadrović koji su zadobili povrede proteklog vikenda na susretu sa Slobodom", najavili su sinoć iz Gradine te dodali.

Oglasi

"U roster se nakon odrađenih suspenzija vraćaju Čamdžić i Oštraković, a kada se sve sumira jasno je da će naš kolektiv sutra biti oslabljen neigranjem polovice standardnih igrača, međutim naša ekipa je do sada u više navrata pokazala da ima recept za bodove na strani a vjerujemo da će tako biti i u sutrašnjem dvoboju.

Srce na teren i sretno Plavi!, naveli su iz OFK Gradina putem zvanične stranice.

Gradina u ovaj meč ulazi sa osme pozicije i nije ugrožena kada je borba za opstanak u pitanju, dok Jedinstvo ima 20 bodova i zauzima 13. poziciju.

Ovaj tim je u protekla dva kola gostovao, osvojili su četiri boda te da sa dosta optimizma vraćaju se pred svoje navijače.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nadaju se važna tri boda i nastavku dobrih igara u drugom dijelu sezone. Pravdu na današnjem meču će dijeliti Emir Omerhodžić iz Sarajeva, a pomoćnici su mu Marko Grebenar i Adnan Arfadžan. Omerhodžić je u centru pažnje bh. sportske javnosti bio u 11. kolu kada je sudio meč Goražda i Budućnosti.

Tada je svirao tri jedanaaesterca za domaće, a oni su iskoristili samo jedan. Meč je na kraju završen 1:1.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi