Sve utakmice 19. kola Prve lige FBiH u istom terminu, u centru pažnje Srebrenik i Olovo
Sloboda je sinoć 'pobjegla' Stupčanici na plus šest

Sloboda drži lidersku poziciju, velika bitka u borbi za opstanak

Sve utakmice 19. kola Prve lige FBiH u istom terminu, u centru pažnje Srebrenik i Olovo

S. Mlaćo, foto: E. Dindić

U Prvoj ligi Federacije BiH itekako je uzbudljivo.

Iza nas su susreti 18. kola, a naredno 19. kolo igra se za vikend. Tačnije, zbog katoličkog praznika Uskrsa sve utakmice će biti odigrane u subotu 30.03.

Potvrđeno je to iz NS FBiH, a svi susreti se igraju sa početkom u 16 sati.

Biće itekako zanimljivo, a jedan od derbija igraju u Srebreniku Gradina i lider Sloboda. Stupčanica će priželjkivati kiks Slobode, te se nadati pobjedu u Olovu protiv zahuktalog TOŠK-a.

FK Gornji Rahić je ponovo domaćin, ovaj put kakanjskom Rudaru, dok u Goraždu igraju Goražde i Čelik- Goražde je nakon dva poraza slavilo za vikend, te sada u mnogo boljoj situaciji dočekuje Zeničane.

U Doboj Kaknju Mladost igra protiv Tomislava i morat će Dobojlije jurišati na tri boda, dok u Hadžićima igraju Radnik i Bratstvo.

Oglasi

Zvijezda je u teškoj situaciji pobjeda joj je imperativ protiv BFK Simm Bau koji je veliko razočarenje drugog diejla sezone.

Simm Bau je u tri meča osvojio tek dva boda.

U Banovićima Budućnost dočekuje Jedinstvo. Banovićani su pružili dobar otpor jučer Slobodi, ali su ipak poraženi, dok je jedinstvo u Kaknju protiv Rudara osvojilo tri zlatna vrijedna boda.

Raspored 19. kola Prve lige FBiH:

FK Gornji Rahić - FK Rudar Kakanj

Oglasi

FK Goražde - NK Čelik

FK Mladost - HNK Tomislav

FK Radnik Hadžići - NK Bratstvo

NK Stupčanica - NK TOŠK

NK Zvijezda - BFK Simm Bau

OFK Gradina - FK Sloboda

FK Budućnost - NK Jedinstvo

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi