Nekadašnjeg golmana Veleža i Sarajeva opet ćemo gledati na bh. terenima
Oštraković na meču FK Sarajevo - Lech Poznan

Spoj mladosti i iskustva u federalnom prvoligašu

Nekadašnjeg golmana Veleža i Sarajeva opet ćemo gledati na bh. terenima

S. Mlaćo

OFK Gradina Srebrenik doživio je velike promjene ove zime.

OFK Gradina Srebrenik doživio je velike promjene ove zime.

Veliki broj igrača napustio je klub, pojedini su se zatim i vratili, a između ostalih stigao je i novi trener Muamer Salibašić.

Sada je potvrđeno dovođenje dva nova imena. Jedna je itekako poznato bh. sportskoj javnosti, a radi se o iskusnom čuvaru mreže Senedinu Oštrakoviću.

Radi se o bivšem golmanu Olimpika, Veleža, Orašja, Sarajeva, Zvijezde Gradačac, sa bogatim iskustvom i sigurno da će će biti kvalitetno pojačanje za Gradinu.

U Premijer ligi je Oštraković upisao 80 nastupa, u Prvoj ligi FBiH 26, a imao i nastupe u Evropi. Bio je i u Kazahstanu, a sada se vraća u klub u kojem je ponikao.

Oglasi

Pored njega predstavljen je i mladi Irman Buljubašić, talentovani golman koji je budućnost kluba iz Srebrenika, koji bi mogao dobiti seniorske minute u drugom dijelu sezone.

[related]https://www.facebook.com/photo/?fbid=1171354640970353&set=a.363364661769359[/related]

"Povratnik u Plavu porodicu je iskusni golman Senedin Oštraković, koji je svoju karijeru počeo upravo u Srebreniku, dok je kasnije igrao zapaženu ulogu u Premijer ligi BiH u klubovima kao što su FK Sarajevo, FK Velež i FK Olimpik.

Svoje znanje i iskustvo Oštraković će prenositi i na našeg mladog talentovanog golmana i kapitena kadetske selekcije, Irmana Buljubašića, kojeg ćemo također vrlo vjerovatno imati priliku gledati među stativama OFK Gradina u nastavku prvoligaške sezone", naveli su iz OFK Gradina.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gradina je nakon prvog dijela sezone na šestom mjestu sa 25 osvojenih bodova. Gradina drugi dio sezone otvara gostovanjem kod Bratstva iz Gračanice.

Drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH počinje 09.03., te ćemo sigurno vidjeti mnogo uzbuđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi