Haotične scene u Međiđi: Sudija i pet sati nakon utakmice ne može da napusti stadion

Navijači ne odustaju, veoma su ljuti

Haotične scene u Međiđi: Sudija i pet sati nakon utakmice ne može da napusti stadion

Haris Zilić

Nemile scene stižu sa bh. stadiona danas, a u pitanju je četvrti rang bh. fudbala, tačnije Prva liga Tuzlanskog kantona, a vidjeli smo i neke nesvakidašnje momente koje prelaze i granicu razumnog ponašanja.

Skoro pa dramatične scene su bile u mjestu Međiđa na sjeveru naše zemlje gdje su svoj duel 21. kola Prve lige TK danas trebali odigrati OFK Međiđa i NK Trebava.

Utakmica je prekinuta nakon napada na glavnog sudiju Zamira Kurbašića iz Gradačca od strane domaće publike koja je bila na stadionu "Mujo Biberkić" .

Nezadovoljni suđenjem arbitra iz Gradačca domaći navijači su krenuli u obračun sa glavnim sudijom, a brzo je reagovala policija da smiri izuzetno ljure domaće navijače kluba iz Međiđe.

Prekid nije jedina nemila scena danas iz ovog malog mjesta iz Bosne i Hercegovine.

Prema snimcima koji se pojavljuju na društvenim mrežama, sudija Kurbašić je u prostorijama na stadionu ostao čak pet sati nakon utakmice.

Oglasi

Jednostavno nije mogao kući jer su domaći navijači cijelo vrijeme bili oko stadiona i čekali su sudiju iz Gradačca.

Oko 22 sata pojavio se snimak u kojem se primijeti da sudija Kurbašić uz ogromnu policijsku pratnju pokušava napustiti Međiđu.

I pet sati nakon termina utakmica, navijači su još uvijek bili ispred stadiona nisu htjeli odustati od obračuna sa glavnim sudijom današnje utakmice.

Na momente i haotične scene iz Međiđe koje sigurno ne šalju lijepu sportsku sliku iz Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Borba za zlata vrijedne bodove

Inače ovo je bila rezultatski jako važna utakmica za oba tima u borbi za opstanak u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona.

OFK Međiđa je trenutno na 15. poziciji sa 23 osvojena boda, a NK Trebava je na 11. poziciji sa 27 osvojenih bodova, tako da je današnji duel bio izuzetno bitan za oba tima, posebno za domaćine.

U domaćem klubu su očigledno bili i više nego ljuti na suđenje sudije Kurbašića pa su se oglasili i žestokim statusom na zvaničnoj Facebook stranici kluba.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

"Sport u našoj državi nikada neće izaći iz crnog blata. Danas je dfinitivno i fudbal ugašen. Kurbašić Zamir nek ti je na sramotu, ako uopće znaš šta je to. Toliko od nas.Više nikad u ovoj jadnoj Prvoj ligi TK. Fuj", stoji u saopštenju OFK Međiđa.

Vidjet ćemo u narednim danima kakva će odluka biti vezana za ovu utakmicu, ali prema dešavanjima na terenu neće zasigurno biti dobro po OFK Međiđa.

Top Komentari

Drakula
Prejako bravo
2 4
snupi
Taj pomenuti sudija je davno zasluzio da mu neko polomi obje noge i ruke. To je djubre od čovjeka i nije mu to prvi put da tako sudi. Do sada je dobro i prolazio šta je sve radio.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi