Oglasili se iz Barcelone: De Ligt je zbog novca izabrao Juventus

Italijanski zakon o porezu je nešto drugačiji

Oglasili se iz Barcelone: De Ligt je zbog novca izabrao Juventus

E. Čaušević

Holandski defanzivac Matthijs de Ligt ljetos je bio jedna od najvećih meda evropskih klubova, a na kraju je odlučio potpisati za Juventus.

De Ligt je prošle sezone oduševio igrama u dresu Ajaxa i na sebe je skrenuo pažnju mnogih klubova. Dugo vremena se povezivao s prelaskom u Barcelonu, ali je ovaj Holanđanin na kraju izabrao Juve.

Čini se da se u Barceloni još uvijek nisu pomirili s činjenicom da nisu doveli De Ligta, a direktor katalonskog kluba Oscar Grau izjavio je da zna razlog zbog čega se to na kraju desilo.

"Slali smo ponudu za njega, ali on je na kraju izabrao Juventus. To je uradio jer će tamo zaraditi više novca. Italijanski zakon o porezu je takav da igrač na kraju dobije veću platu nego u ostali državama. Dosta smo se trudili oko njega, slali dvije ponude, ali on je to odbio", rekao je Grau.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On se dotakao i sage oko Neymara koja je trajala mjesecima, ali na kraju ga Barca nije uspjela vratiti iz PSG-a.

"Istina je da smo pokušali vratiti Neymara i to sada svi znaju. Za njega smo slali nekoliko ponuda. Bilo je tu samo novčanih ponuda, ali i ponuda u koje smo uključili neke od naših igrača. Ipak, PSG očito nije bio zagrijan da ga proda i to je to", dodao je Grau.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sultan Sulejman
Pa normalna stvar i ja bi sine!
1 0
Edin Merlin
Pa ?????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi