Oglasili se iz Rome: Zappacosta uspješno operisan, van terena najmanje šest mjeseci

Pokidao ligamente koljena

Oglasili se iz Rome: Zappacosta uspješno operisan, van terena najmanje šest mjeseci

E. Čaušević

Italijanski fudbaler Davide Zappacosta stigao je u Romu ovog ljeta na jednogodišnju posudbu iz Chelseaja.

Rimski klub je imao namjeru otkupiti njegov ugovor već u januaru, ali sada je očito da se to neće desiti. Naime, Zappacosta je zadobio tešku povredu nakon što je pokudao ligamente koljena.

Ovaj 27-godišnji defanzivac obavio je jučer operaciju koja je prošla u najboljem redu, a iz Rome su potvrdili da će Zappacosta van terena biti najmanje šest mjeseci.

Italijanski mediji su podsjetili da su Roma i Chelsea imali dogovor da se Zappacostin ugovor može otkupiti već u januaru, ali rimski klub će to teško uraditi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zappacosta bi se na teren tek trebao vratiti nekad u martu naredne godine ukoliko oporavak bude išao prema očekivanjima. No, već sada je skoro sigurno da će se na kraju ove sezone vratiti u Chelsea.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi