Oglasio se i navijač koji je označen kao glavni krivac za neodigravanje Superclasica!
"Nisam uspio obuzdati svoje svoje impulse u tom trenutku i žao mi je zbog toga. Znam da sam pogriješio..."

Matias Firpo progovorio nakon puštanja iz pritvora

Oglasio se i navijač koji je označen kao glavni krivac za neodigravanje Superclasica!

Još uvijek nismo dobili pobjednika ovogodišnjeg Copa Libertadoresa i to zbog divljanja navijača River Platea pred revanš meč finala ovog takmičenja.

Najveći argentinski rivali su u prvom meču na La Bomboneri odigrali 2:2, a revanš na Monumentalu nikada nije odigran pošto su navijači Rivera u blizini stadiona napali autobus sa fudbalerima Boce.

Nekoliko igrača je zadobilo povrede, a revanš je nekoliko puta odgođen, da bi konačno bio zakazan za deveti decembar i stadion Real Madrida, Santiago Bernabeu.

Kao direktni napadač na autobus Boce uhapšen je samo jedan navijač Rivera, Matias Firpo. Njega su TV kamere snimilie kako razbija staklo na autobusu, a sada je "glavni krivac" za premiještanje Superclasica u Evropu govorio za argentinski TN.

Samo nekoliko sati nakon puštanja iz pritvora Firpo je za kamere TN-a, mirno i bez puno emocija predstavio svoje viđenja događaja ispred Monumentala.

"Nisam uspio obuzdati svoje svoje impulse u tom trenutku i žao mi je zbog toga. Znam da sam pogriješio, boli me što sam morao proći kroz sve ovo... Policija je blokirala ulicu i počela 'skupljati' ljude, nisu nas puštali na stadion. Nismo ni pomišljali da će krenuti tuda autobusom jer je bilo puno ljudi. Kada je autobus naišao već je bio haos, već je počelo i naguravanje sa policijom", izjavio je Matias Firpo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije