Ognjen Vranješ pred velikim transferom
Bh. fudbaler je u karijeri promijenio veliki broj klubova. Interes velikana svakako da godi i on bi u narednim danima mogao završiti veliki posao (Foto: EPA)

Anderlecht nova destinacija?

Ognjen Vranješ pred velikim transferom

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ (28) nalazi se pred velikim transferom. Fudbaler grčkog AEK-a iz Atine dobio je ponudu belgijskog velikana Anderlechta i on bi u narednim danima mogao postati stanovnik Brisela.

Belgijski velikan suočava se sa odlaskom mladog Leandera Dendonckera. Interes za ovog 22-godišnaka pokazuju Manchester United i West Ham i izvjesno je da bi on u narednom periodu mogao put Premiershipa za cifru od 25 miliona eura.

Kako je Dendoncker igrao odlično na defanzivnim pozicijama umjesto povrijeđenog Kare Mbojija, njegov odlazak se mora adekvatno pokriti, a kao zamjena će vjerovatno stići reprezentativac BiH Ognjen Vranješ.

Potvrdio je to i sportski direktor belgijskog kluba Herman Van Holsebeek. Interes za 28-godišnjeg defanzivca postoji.

"Pratimo Ognjena Vranješa. Međutim, još uvijek nismo poslali zvaničnu ponudu. U narednih nekoliko dana ćemo ozbiljnije pričati na temu transfera", rekao je Van Holsbeeck.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Anderlecht će za usluge bh. defanzivca grčkom timu ponuditi sumu između 2.5 i 3 miliona eura, a više o kompletnom transferu biće poznato u narednim danima.

Vranješ je karijeru počeo u banjalučkom Borcu. Promijenio je veliki broj klubova, a igrao je za Tomsk, Sporting Gijon, Gaziantepspor, Elazigspor, Alaniju, Krasnodar, Crvenu zvezdu, Sheriff i Napredak iz Kruševca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi