Okazaki nakon mjesec dana otišao iz Malage

Ekspresan raskid saradnje

Okazaki nakon mjesec dana otišao iz Malage

Dugogodišnji japanski reprezentativac Shinji Okazaki nakon svega 34 dana otišao je iz Malage.

Okazaki koji je u prošlosti s Leicesterom bio šampion Engleske, u Malagu je došao kao veliko pojačanje, ali na kraju je bez ijedne odigrane utakmice napustio klub i dao se u potragu za novim poslodavcem.

Mediji u Španiji pišu kako je Okazaki, iako je potpisao ugovor, na kraju odlučio da ode jer se s klupskim rukovodstvom nije mogao dogovoriti oko visine plaće.

"Malagi nije dozvoljeno da registruje nove igrače, jer je premašen budžet, pa je stoga postalo jasno da ne mogu ispoštovati dogovor prema Okazakiju", navodi se, između ostalog.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije nego što je otišao u Malagu, Okazaki je u razdoblju od 2015. do 2019. godine nastupao za Leicester City u čijem dresu je odigrao skoro 140 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi