Okršaj bh. igrača u Sloveniji: Maribor nakon preokreta pobijedio Domžale

Ibričić upisao asistenciju

Okršaj bh. igrača u Sloveniji: Maribor nakon preokreta pobijedio Domžale

E. Čaušević

Fudbaleri Maribora pobijedili su večeras u gostima ekipu Domžala (1:2) u okviru 26. kola slovenske Prve lige.

Maribor je uspio da dođe do važne pobjede u borbi za vrh tabele, dok je Domžale i dalje na mjestu koje ih vodi u doigravanje za opstanak u društvu najboljih.

Ovo je bio okršaj bh. igrača jer su za Domžale večeras nastupili Senijad Ibričić i golman Ajdin Mulalić, dok su s druge strane bili Jasmin Mešanović i Kenan Pirić.

U prvom poluvremenu smo vidjeli nekoliko dobrih šansi na obje strane, ali na golove smo čekali sat vremena. Naime, u 62. minuti Domžale su povele sa 1:0.

Ibričić je odlično izveo korner, a gol Pirića zatresao je Karić. Međutim, u finišu utakmice Maribor je pokazao svoju snagu i uspio je da dođe do preokreta.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U 79. minuti gostima je sviran penal, a siguran s bijele tačke bio je Dervišević. samo dvije minuta kasnije Mulalić je ponovo kapitulirao, a ovaj put gol za pobjedu gostiju zabio je Vancas.

Ibričić, Mulalić i Pirić su odigrali cijeli meč, dok je Mešanović iz igre izašao u 65. minuti. Maribor je treći sa 46 bodova, a Domžale su na devetoj poziciji sa 26 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi