Slovenci odredili i datum završetka sezone

Razrađen kompletan raspored

Slovenci odredili i datum završetka sezone

Nakon duge pauze zbog pandemije novog koronavirusa, 5. juna će se zvanično nastaviti i slovenska Prva liga.

Datum nastavka takmičenja je poznat već neko vrijeme, a sada je poznat i datum kraja sezone - biće to 22. juli. Respored je razrađen i konačna odluka pala na posljednjem sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Slovenije.

Tu su i preostale utakmice Kupa Slovenije. Polufinala će se igrati 9. i 10. juna, dok će finale biti odigrano 24. juna.

Kada se u obzir uzmu i pomenute utakmice Kupa, fudbal će se u Sloveniji do kraja sezone stalno igrati u ritmu srijeda - subota. Jedina "slobodna" srijeda biće ona koja pada na 1. juli.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Treba napomenuti i da će se 26. i 30. jula igrati razigravanje za Prvu ligu.

U šampionatu Slovenije je ostalo da se odigra još 11 kola. Na prvom mjestu je Olimpija sa 50 bodova, a slijede je Celje (45), Aluminij (45) i Maribor (43). U najtežoj poziciji je Rudar koji u nastavku sezone mora jurišati na pobjedu u svakom meču želi li zadržati nadu u opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi