Počinje najvažnija misija posljednjih godina: Džeko je već stigao, ko će se još pojaviti?

Utakmica koja se čeka mjesecima

Počinje najvažnija misija posljednjih godina: Džeko je već stigao, ko će se još pojaviti?

Admin Čaušević

Pripreme za najvažniju utakmicu Bosne i Hercegovine u posljednjih nekoliko godina počinju danas. 

Dušan Bajević se uoči polufinala baraža za Evropsko prvenstvo suočio s određenim problemima jer su neki igrači na koje se ozbiljno računalo otpali zbog povreda.

Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić, Adnan Kovačević, Elvir Koljić, Toni Šunjić i Haris Duljević su igrači koji su otpali pa su nakandande pozive dobili Dino Hotić i Bojan Nastić, a na okupljanju bi se prema nekim najavama trebao pojaviti i Milan Đurić.

Kapiten Edin Džeko je još sinoć stigao u Sarajevo što je pokazao i objavom na Instagramu, a okupljanje je zakazano na Ilidži.

O važnosti meča sa Sjevernom Irskom u četvrtak je suvišno pričati. U jednom eliminacionom meču sve je moguće, a stručni štab Zmajeva će imati tri dana da s igračima pripremi ovaj susret.

Meč baraža će se igrati na stadionu Grbavica pred 1.800 gledaelja nakon što je prošle sedmice stiglo zeleno svjetlo od UEFA-e i Ministarstva zdravstva.

Preostala dva meča su susreti Lige nacija. U nedjelju će Zmajevi na Bilinom polju dočekati favorizonu Nizozemsku, dok će u srijedu, 15. oktobra gostovati Poljskoj.

Na današnjem okupljanju bi se trebali pojaviti sljedeći igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Bojan Nastić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Dino Hotić, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Smail Prevljak.

Top Komentari

milivoje
Sve izgubili dabogda Saveze stidi se,sluga si politike
0 11
K79
još kapiten dobio prinovu, bit će veselo na Ilidži ko u stara dobra vremena !
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi