Okupljanje reprezentacije: Alkohol, žene i žurke do zore

Razlog što Čile ne igra u Rusiji

Okupljanje reprezentacije: Alkohol, žene i žurke do zore

M. Šljivak

Prvak Južne Amerike, reprezentacija Čilea, neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Očajnom igrom Čileanci nisu uspjeli da ostvare plasman na Mundijal, a novinari u ovoj zemlji su nakon velikog neuspjeha osuli paljbu po reprezentativcima ove zemlje.

Na vidjelo je iznesen sav prljavi veš. Okupljanje reprezentacije  više liči na organizovanje žurke, pa nije ni čudo što Čile neće igrati u Rusiji.

Novinari su potvrdili riječi nekadašnjeg selektora Jorgea Sampaolija da u nacionalnom timu igraju mnogobrojni alkoholičari i da je okupljanje samo jedna velika žurka.

"Vidal je alkoholičar i mora da se liječi. Potpuno je van kontrole. Jednom me je pitao da popije pivo u avionu, ali mu to nisam dozvolio. Kasnije sam ga vidio sa flašom viskija koju je dobio od posade", rekao je Sampaoli, te je također optužio još neke fudbalere Čilea da su alkoholičari.

"Edu Vargas također pije. Svaki put je dolazio sve gori na okupljanja, dok je Pinilla stalno pravio žurke po hotelskim sobama. Bile su tu prostitutke i mnogo alkohola. Jedino je van svega bio Alexis kojeg ništa nije zanimalo", rekao je Sampaoli prije nekoliko mjeseci.

Tada je aktuelni selektor Argentine najavio da nema šanse da Čile ostvari plasman na Mundijal u Rusiju, što se na kraju i dogodilo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ja ih nisam mogao držati na okupu. Mogu tek zamisliti šta sada rade. Neće se plasirati na SP, nema šanse", govorio je tada Sampaoli.

Sigurno je da ovu reprezentaciju čekaju mnogobrojne promjene u narednim mjesecima i da ćemo u budućnosti vidjeti neke nove igrače u dresu prvaka Južne Amerike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi