Novo ime u stručnom štabu nogometne reprezentacije BiH
FOTO: FK Voždovac

Stiže iz Srbije, posljednji angažman je imao u FK Novi Pazar

Novo ime u stručnom štabu nogometne reprezentacije BiH · Saznajemo

S. Mlaćo
Selektor nogometne reprezentacije naše zemlje Faruk Hadžibegić već se nalazi u Trening centru NS BiH u Zenici gdje će biti održano okupljanje naših Zmajeva za martovske akcije.

Kako saznaje SportSport.ba, nogometna reprezentacija naše zemlje dobila je i novog video analitičara koji će tako raditi u stručnom štabu.

Radi se o Đorđu Joroviću koji će naslijediti Admira Kozlića. Kozlić je radio u stručnom štabu kod bivšeg selektora Ivayla Peteva, a zatim u FK Sarajevo.

Sada je Kozlić na poziv Peteva otišao u bugarski Ludogorets.

U reprezentaciju naše zemlje tako kao zamjena stiže Jorović.  Posljednji angažman Jorović je imao u FK Novi Pazar.

Radio je i u FK Voždovac, ali i FC Vidi, te Al Mesaimeer.

Oglasi

Rođen je u Čačku i već se priključio stručnom štabu naše reprezentacije.

Očekuje se da ga NS BiH uskoro i zvanično predstavi javnosti.

Zmajevi stižu sutra i prekosutra u Zenicu, a selektor Hadžibegić posebno je na mukama zbog Seada Kolašinca koji se povrijedio u posljednjem meču Marseillea, no ipak će se  pojaviti u Zenici.

Pored Hadžibegića u stručnom štabu naše reprezentacije su i Mehmed Janjoš, Nenad Gagro, Siniša Mrkobrada, Elvir Rahimić i Almir Seferović, koji su već ranije potvrđeni.

Hadžibegićev prvi spisak po preuzimanju svog drugog mandata na klupi reprezentacije BiH izgleda ovako:

Oglasi

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić.

Odbrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Adnan Kovačević, Siniša Saničanin, Dennis Hadžikadunić, Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević.

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Benjamin Tahirović, Rade Krunić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Amer Gojak, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Miroslav Stevanović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Kenan Kodro, Smail Prevljak, Nemanja Bilbija.

U četvrtak, 23. marta Zmajevi će na Bilinom polju dočekati Island, a tri dana kasnije na programu je gostovanje Slovačkoj u Bratislavi.

Promo

Top Komentari

GuiliDamou
Ovay che srcem raditi 100% (:
0 0
AdnanMrkovic
Taman da ga ANAL izira
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi