Sjajna izjava Hadžibegića: Nemamo vremena da plačemo, možemo im zagorčati život!

Pred trening na Grbavici

Sjajna izjava Hadžibegića: Nemamo vremena da plačemo, možemo im zagorčati život!

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine umjesto u Lisabonu trenira u Sarajevu zbog otkazanog leta dan pred utakmicu s Portugalom, a izjavu za medije, bez obzira na to što nema press konferencije, dao selektor našeg tima, Faruk Hadžibegić.

"Nemamo vremena da plačemo. Ovo nije bilo planirano. Došli smo u situaciju gdje moramo trenirati u drugim uslovima, ali šta je tu je", rekao je naš selektor, pa nastavio:

"Našlo se rješenje da ćemo ovdje trenirati (stadion Grbavica, op. a) i nadam se da to neće poremetiti neki plan za sutrašnju utakmicu."

"Ne znam šta se piše. Vi imate pravo da napišete. Bili su treninzi otvoreni. Sve što ste vidjeli, tako će i biti. Ja ništa od vas ne krijem. Cijelo vrijeme govorim da ste vi jedan od saradnika, tako da nemam ništa da sakrijem od vas", kazao je Hadžibegić o novinarima i natpisima o mogućoj postavi sutra.

"Svi su momci radili izvanredno, perfektno. Ponosan sam na njih i na sve ono što su uradili", istakao je selektor, pa odgovorio na pitanje kako zaustaviti Portugalce.

"Oni su svjesni vrijednosti svih reprezentacija. Svjesni su i svojih kvaliteta. Imamo želju i imamo mogućnosti da im zakomplikujemo život. Radi se o jednom Portugalu koji ima evropski sastav, koji je bio evropski prvak. Bit će teška utakmica", zaključio je Hadžibegić. 

Oglasi

Zmajevi u ovim trenucima treniraju na Grbavici, a let za Lisabon zakazan je za večeras od 19:30 sati.

Naši izabranici trebali bi u glavni grad Portugala sletjeti oko 22:30 sati po centralnoevropskom vremenu, te će imati manje od 24 sata za odmor do utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Treninga, dakle, u Portugalu neće biti, te će Zmajevi vrijeme provedeno do utakmice uložiti u odmor i regeneraciju, te na privikavanje na vremenske uslove.

Kao što znamo, pripreme u Zenici računajući i današnji trening proveli su uglavnom po kišovitom vremenu, dok je u Portugalu dosta sunčanije i toplije. 

Top Komentari

Drakula
Smijesan ko i citava reprezentacija i savez
5 3
Ako je Srbija pobijedila Portugal, a sto ne bih i BH reprezentacija rezultatom 1 : 0 za BiH, gol pada u 94 minuti, jer bit ce 5 minuta produzetka. Idemo Bosno Fanatikosi su uz tebe.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi