Ruši se jedan od najlegendarnijih stadiona star 112 godina

Pomalo nevjerovatna vijest

Ruši se jedan od najlegendarnijih stadiona star 112 godina

Admin Čaušević

Historija duga 112 godina mogla bi nestati preko noći.

Daily Mail u utorak donosi pomalo nevjerovatnu vijest o rušenju kultnog stadiona Old Trafford, mjesta koje je s godinama postalo sinonim za riječ fudbal.

U Manchester Unitedu razmišljaju o rušenju Old Trafforda kao jednoj od drastičnih mjera kako bi ovo kultno izdanje učinili modernim.

Rušenje stadiona koji je među najlegendarnijim na svijetu je svkakao kontorverzan način da se riješe trenutni problemi, ali je i jedna od tri opcije na stolu.

Manchester United granted permission to trial safe standing at Old Trafford  - AS.com

Prednost za United je što se u njegovom vlasništvu nalazi sasvim dovoljno povrišne da se u Strefordu može izgraditi dovoljno dobar stadion koji bi parirao bilo kojem na svijetu.

Oglasi

Jedna od opcija koja se spominje je da se sagradi nova tribina ili proširi južna tiribina iza koje prolazi željeznička pruga. To je dugogodišnji problem slavnog engleskog kluba.

Na taj način bi se kapacitet stadiona prošilio na 80.000 sjedećih mjesta, a u Unitedu se nadaju da bi etapna obnova Old Trafforda mogla biti realizovana.

The League Magazine on Twitter | Manchester united old trafford, Manchester  united legends, Manchester united football club

Ipak, opcija rušenja 112 godina starot stadiona je i višenog stvarna nakon što su svoj prijedlog iznijeli arhitekti i inžinjeri.

Najveći problem predstavlja činjenica gdje igrati utakmice ukoliko se Old Trafford sruši i počne izgradnja novog stadiona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako su Tottenham i Arsenal u Londonu igrali na Wembleyu, dok na sjevero-zapadu Engleske nema dovoljno dobrog slobodnog stadiona koji je približan kapacitetu Old Trafforda pošto Manchester City nikad ne bi dopustio Crvenim đavolima da igraju na Etihadu.

Na popularnom Teatru snova su se igrali mečevi Svjetskog i Evropskog prvenstva. Bio je i domaćin finala Lige prvaka, ali je trentuno ispod standarda koje zahtjevaju najbolji engleski klubovi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Pare, pare, svi vole te, pare, pare daju ti sveeee. Čovjek samo može zaplakati, ali danas se tradicija više ne broji,....samo lova...
1 0
Viper20
Greska ako ovo urade najlegendarnijem i najposjecenijem stadionu u Evropi i Engleskoj...Moze li itko zamislit da United ne dolazi sa Old Trafforda
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi