Solksjaer ponovo zavio United u crno: Naplatio je pravo bogatstvo zbog otkaza

Odšteta za otkaz

Solksjaer ponovo zavio United u crno: Naplatio je pravo bogatstvo zbog otkaza

Eldar Ganibegović

Ole Gunnar Solksjaer u novembru je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda.

On je trener Crvenih đavola bio od marta 2019. godine, vodio ih je na 149 utakmica, a kap koja je prelila čašu bio je poraz od Watforda 4:1 20. novembra.

Na klupi Uniteda ostvario je 78 pobjeda, 33 remija i 38 poraza, a naslijedio ga je, privremeno do kraja sezone, njemački trener Ralf Rangnick.

Nakon skoro tri i po mjeseca od otkaza, norveški stručnjak zaradio je pravo bogatstvo na ime odštete. Manchster United je potvrdio da je njemu i njegovom stručnom štabu isplatio 10 miliona funti, od čega je sedam i po miliona pripalo Solskjaeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije u trenerskoj karijeri Solksjaer je vodio Manchester Unitedove rezerve, dva puta Molde i Cardiff.

S rezervama je uspio da osvoji trofej Premier lige za igrače do 21 godine, a ima još tri trofeja u trenerskoj karijeri koja je osvojio s Moldeom - dva puta prvenstvo i jednom kup Norveške.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1645542825
pametan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi