Olimpija poslala službenu ponudu Sarajevu za Dala Varešanovića!
Varešanović se raduje nakon pogotka Željezničaru

Čeka se odgovor iz Titove 38/b

Olimpija poslala službenu ponudu Sarajevu za Dala Varešanovića!

A. Beganović

Dal Varešanović, mladi veznjak Sarajeva, nalazi se na meti Olimpije. Prvak Slovenije poslao je službenu ponudu na adresu Sarajeva od kojeg očekuje odgovor.

Prvak Slovenije, Olimpija iz Lubljanje, poslala je službenu ponudu na adresu FK Sarajevo za Dala Varešanovića.

U posljednjje vrijeme mnogo se špekuliše o odlasku Varešanovića iz Sarajeva, a za njegovim uslugama zainteresirana je Olimpija iz Ljubljane.

Da se ipak ne radi samo o špekulacijama govore i vijesti koje dolaze iz Slovenije. Naime, slovenački portal Nogomania tvrdi da je Olimpija poslala službenu ponudu na adresu Sarajeva.

Mladog bosanskohercegovačkog fudbalera u klubu iz Ljubljane vide kao igrača koji može pokriti poziciju "osmice" i "desetke", a pored njega planiraju dovesti još i napadača i lijevog beka.

Navodno je prvak Slovenije za sjajnog mladog bosanskohercegovačkog veznjaka spreman Sarajevu platiti 250.000 eura.

Međutim, još uvijek se ne zna da li su iz Titove 38/b spremnio za ovaj iznos prodati svog "dragulja", no Olimpija očekuje odgovor Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, nije isključeno da klubovi krenu u ozbiljnije pregovore, te da Sarajevo dobije i veći iznos od ponuđenih 250.000 eura. Svakako će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije.

Varešanović je u ovoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrao 29 utakmica. Postigao je sedam pogodaka i najbolji je strijelac Sarajeva.

Dodajmo, da Sarajevo dva kola prije kraja prvenstva zauzima 3. mjesto na tabeli sa 49 bodova i da se bori za izlazak na evropsku scenu.

Trenutno su izabranici Mirze Varešanovića na mjestu koje garantuje izlazak na evropsku scenu, no još uvijek nisu sigurni. Naravno, mnogo toga će u borbi za Evropu zavisiti i o ishodu finala Kupa naše zemlje u kojem se sastaju Velež i Zrinjski. Ipak, kako god da završi, 3. mjesto garantuje nastup na evropskoj sceni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
I ovo ko neka vjest.Preci iz Sarajeva u Olimpiju prestavlja se ko neki uspjeh.Jadna ova liga pa ovo je za nepovjerovati
1 4
Bazarich
500.000€ ja ga ne bi dao feninga ispod
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi