Pogledajte kako su juniori Sarajeva proslavili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Slavlje u svlačionici

Pogledajte kako su juniori Sarajeva proslavili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

E. Ganibegović

Juniori FK Sarajevo osigurali su još jedan trofej. Nakon današnje pobjede, obezbijedili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a to su znali i proslaviti. Zasluženo.

Tri kola su još ostala do kraja juniorske Premijer lige Bosne i Hercegovine, a juniori Sarajeva osigurali su titulu.

Oni su danas s 3:0 bili bolji od Željezničar Sport Teamom u Banjoj Luci, a golove su postigli Nurković, Lamadžema i Antonić (autogol).

Prvom pratiocu, ekipi Zrinjskog, tako su pobjegli na nedostižnih deset bodova prednosti, te će osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Pobjedu su itekako znali i proslaviti. Slavlje je počelo odmah u svlačionici nakon utakmice, što možete pogledati u priloženom videozapisu.

Pravo slavlje će sigurno tek da uslijedi, a, podsjetimo, juniori Sarajeva su prije samo deset dana osvojili kup Bosne i Hercegovine.

Finale je igrano na Trening centru N/FSBiH u Zenici, a juniori bordo tima slavili su protiv Slobode s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Da se radi o izuzetno talentovanoj generaciji igrača FK Sarajevo, osim duple krune, dovoljno govori i činjenica da ih je čak pet bilo na posljednjem okupljanju juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na spisak je selektor Mario Ivanković uvrstio Armana Šutkovića, Nidala Čelika, Muamera Hamzića, Bakira Nurkovića i Hamzu Ljukovca i svi su oni bili bitan dio ekipe koja je igrala dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Cestitke momci...!!! JOŠ JEDNA DUPLA KRUNA U JUNIORSKOJ KONKURENCIJI I JOŠ JEDAN TROFEJ U NIZU. Gigant ostaje GIGANT. Aferim BORDO FAMILIJO.
3 0
nakopitam
Ova akademija FKS ima vise trofeja nego svi ostali zajedno. Trebali bi promovisati vise mladih igraca, mada i ovako FKS zaradi na transferima kao Svi klubovi PL zajedno stowzarade za 3 godine
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi