Derbi bez pogodaka: Podjela bodova u Tešnju

Derbi 12. kola Prve lige FBiH

Derbi bez pogodaka: Podjela bodova u Tešnju

Samir Mlaćo

U derbiju 12. kola Prve lige FBiH danas su snage u Tešnju odmjerili TOŠK i Olimpik. 

Završilo je 0:0, te ovaj rezultat sigurno ne može zadovoljiti ni jedne ni druge.

Nakon prvih 20 minuta nije bilo uzbuđenja, a tek u 34. minuti bilježimo opasnu situaciju. Kalesić je šutirao, ali lopta odlazi preko gola gostiju iz Sarajeva. Zaprijetio je nakon toga i Kitanović, a gosti u prvom dijelu nisu pokazali mnogo.

U drugom dijelu otvoreniji meč, oba tima su imali svoje šanse. Olimpik je zaprijetio u 61. minuti kada udarac Pehara zaustavlja golman Strika. TOŠK je zaprijetio preko Kalesića, ali mreže su mirovale.

U 81. minuti Pehar je zaprijetio za goste, lopta odlazi pored gola TOŠK-a. Do kraja bez uzbuđenja i ostalo je početnih 0:0.

Olimpik sada ima 23 osvojena boda, te sa vodećim Veležom zaostaje sedam bodova, a isto ima i Zvijezda iz Gradačca, dok TOŠK ima 21 bod.

Prva liga FBiH, 12. kolo:

NK TOŠK - FK Olimpik 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Strika, Koprivica, Kurdić, Rastoka, Kalesić, Jovanović, Kadušić, Dizdarević, Ivković, Hasić, Kitanović.

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Pehar, Uzelac, Osmanović, Muminović, Jusufi, Stojanović, Bibić, Kišić.

Top Komentari

samir80
Treba napomenuti da je Olimpik imao 12 igraca (sudiju) koji je naocigled svih bio naklonjen gostujucoj ekipi...momcima svaka cast a sudija je daleko ispod nule
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi