Olimpik četiri od četiri, TOŠK uprkos pobjedi ostao bez trenera, Bratstvo upisalo prvu pobjedu
Odigrano četvrto kolo Prve lige Federacije BiH.

Nekoliko zanimljivih rezultata

Olimpik četiri od četiri, TOŠK uprkos pobjedi ostao bez trenera, Bratstvo upisalo prvu pobjedu

E. Oštraković

U subotu i u nedjelju su odigrane utakmice četvrtog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Ove utakmice donijele su nam nekoliko jako zanimljivih i neočekivanih rezultata, ali krenimo redom.

Olimpik je u četrvrom nastupu u ovoj sezoni upisao i četvrtu pobjedu i to protiv Čapljine. Oni su sada jedina ekipa koja ima sve pobjede, te se nalaze na prvom mjestu sa 12 bodova. Sa druge strane, nakon ovog poraza, Čapljina je pala na deseto mjesto sa četiri osvojena boda.

Drugo mjesto na tabeli preuzeo je GOŠK koji je u posljednjim sekundama utakmice u Gabeli ostvario pobjedu od protvi Igmana. Ekipa iz Gabele je uz Olimpik jedina neporažena u prva četiri kola. Igman je nakon ovog nesretnog poraza pao na četrnaesto mjesto i imaju samo tri boda.

Ekipa TOŠK-a ostvarila je pobjedu na domaćem terenu protiv Jedinstva, te je tako izbila na treće mjesto. Uprkos sjajnom startu sezone, TOŠK je jučer ostao bez trenera jer je Nusret Muslimović podnio ostavku. Njegov nasljendik još uvijek nije poznat. Jedinstvo se nakon poraza u Tešnju sada nalazi na jedanaestoj poziciji.

Ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Orašju ostvarila je mlada ekipa Travnika, koja u prva četiri kola igra sjajno. Oni su na četvrtom mjestu sa sedam osvojenih bodova. Sa druge strane Orašje koje se smatralo jednim od favorita za borbu za prvo mjesto, nalazi se na posljednjoj poziciji nakon četiri odigrana kola sa samo tri osvojena boda.

Prve ovosezonske bodove upisala je ekipa Bratstva koja je na domaćem terenu ostvarila pobjedu protiv jako dobre ekipe Goražda. Nakon ovog poraza tim iz Goražda je ostao u gornjem dijelu tabele, ali je pao na petu poziciju.

Budućnost je u kantonalnom derbiju sa 5:0 deklasirala ekipu Zvijezde iz Gradačca, te je tako izbilia na devetu poziciju, a na svom kontu imaju pet bodova. Porazom u Banovićima, Zvijezda je pala na šestu poziciju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar je u Kaknju upisao drugu ovosezonsku pobjedu, istina minimalnu protiv Metalleghea, te je tako napredovao na tabeli. Sada se nalaze na sedmom mjestu, a imaju šest osvojenih bodova. Metalleghe je novim porazom pao na trinaestu poziciju, a i oni imaju samo tri boda.

Slaven je odigrao dobru utakmicu u Hadžićima protiv Radnika, ali domaća ekipa je ostvarila pobjedu od 2:1. Nakon ove pobjede Radnik zauzima osmo mjesto na tabeli, dok je Slaven pao na dvanaestu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije