Vikend je iza nas, šta nam je donijelo treće kolo Prve lige FBiH?

Nekoliko zanimljviih rezultata

Vikend je iza nas, šta nam je donijelo treće kolo Prve lige FBiH?

E. Oštraković

Proteklog vikenda odigrane su utakmice trećeg kola u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Olimpik je nakon tri kola jedina ekipa sa maksimalnim učinkom, dok je jedini klub bez bodova ekipa Bratstva iz Gračanice.

Tim iz Sarajeva je uspio da upiše još jednu minimalnu pobjedu na gostovanju, ovaj put u Konjicu kod Igmana. Ta pobjeda je bila dovoljna da se učvrste na prvom mjestu sa devet osvojenih bodova iz prva tri kola. Sa druge strane Igman se nalazi na 13. poziciji sa tri osvojena boda.

Zvijezda je na domaćem terenu pregazila ekipu Metalleghea iz Jajca. Nakon četiri osvojena boda iz dva gostovanja, gradačački tim je bio ubjedljiv u prvoj domaćoj utakmici, te su sa pet golova ispratili ekipu iz Jajca. Zvijezda je nakon tri odigrana susreta druga na tabeli sa sedam bodova, dok je Metalleghe 12. sa tri boda.

Jedno od pozitivnijih iznenađenja nakon uvodna tri kola je ekipa Goražda koja se nalazi na trećem mjestu, također sa sedam bodova. Oni su na domaćem terenu sa 3:0 ostvarili pobjedu protiv TOŠK-a. Ekipa iz Tešnja nakon ovog poraza pala je na peto mjesto, a imaju šest osvojenih bodova.

Sedam osvojenih bodova ima i ekipa GOŠK-a iz Gabele koja je uspjela da uzme bod na gostovanju u Travniku. Oni se nalaze na četvrtom mjestu, dok je sa druge strane ekipa Travnika na šestoj poziciji sa četiri osvojena boda.

Na sedmom mjestu nalazi se Čapljina koja je prvu ovosezonsku pobjedu upisala na domaćem terenu protiv Bratstva. Čapljina također ima četiri osvojena boda, dok je ekipa iz Gračanice posljednja na tabeli i jedina je u ligi koja još uvijek nema osvojenog boda.

Osmo mjesto nakon pobjede protiv Budućnosti iz Banovića preuzela je ekipa Jedinstva koja ima četiri boda, dok se tim iz Banovića nalazi na predposljednjem mjestu sa dva osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar je također upisao svoju prvu ovosezonsku pobjedu i to na gostovanju u Hadžićima sa 4:1. To im je bilo dovoljno da izbiju na deveto mjesto. Radnik iz Hadžića je nakon ovog poraza pao na 11. poziciju.

Na desetom mjestu nalazi se ekipa Slavena koja je sa 3:0 ostvarila pobjedu u Živinicama protiv Orašja. Ovim porazom Orašje je palo na četrnaesto mjesto sa samo tri boda, ona koja su osvojili u prvom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi