Olimpik dočekuje TOŠK, Goražde gostuje u Travniku, GOŠK dočekuje Budućnost

Prva liga Federacije BiH

Olimpik dočekuje TOŠK, Goražde gostuje u Travniku, GOŠK dočekuje Budućnost

E. Oštraković

Sve utakmice destog kola Prve lige FBiH bit će odigrane u nedjelju.

Derbi kola igra se u Sarajevu, gdje prvoplasirana i još uvijek jedina ekipa bez poraza, Olimpik, dočekuje TOŠK. Tošk se nalaz na šestom mjestu, te ima zaostatak od pet bodova u odnosu na lidera.

Drugoplasirano Goražde će na teško gostovanje kod Travnika koji je osmi na tabeli, ali na domaćem terenu igra jako dobro, te se očekuje otvorena utakmica sa obje strane.

Nakon poraza u Jajcu, GOŠK koji je treći na tabeli na svom terenu dočekuje oslabljenu Budućnost koja je u prošlom kolu na svom terenu odigrala neriješeno protiv Olimpika.

Čapljina nakon minimalne pobjede kod kuće protiv travnika gostuje kod ekipe Igmana koja je također u dobroj formi, te u posljednjih pet utakmica imaju četiri pobjede i jedan poraz.

Rudar će u Kaknju dočekati ekipu Bratstva koja je poražena u Tešnju u prošlom kolu. Domaća ekipa je blagi favorit, ali i Bratstvo u posljednje vrijme igra jako dobro, te ne bi bilo iznenađenje da ostanu neporaženi u Kaknju.

Zvijezda će sa novim trenerom Vladom Jagodićem na gostovanje kod Radnika u Hadžiće koji je predposljednji na tabeli, te ne bi bilo nikakvo iznenađenje da gosti dođu do sva tri boda u ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Slaven na svom terenu dočekuje ekipu Jedinstva. Obje ekipe nalaze se u donjem dijelu tabele, te se očekuje dosta tvrda utakmica između ova dva tima.

Orašje će na svom terenu tražiti novu pobjedu, ovaj put protiv ekipe Metalleghea iz Jajca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti