Olimpik jedina neporažena ekipa nakon devetog kola, Goražde iskoristilo kiks GOŠK-a

Prva liga FBiH

Olimpik jedina neporažena ekipa nakon devetog kola, Goražde iskoristilo kiks GOŠK-a

E. Oštraković

Proteklog vikenda odigrano je deveto kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Jedini neporažen tim i nakon ovog kola ostao je Olimpik, koji sada ima četiri boda više od svoja prva dva pratioca.

Olimpik je gostovao u Banovićima kod ekipe Budućnosti, a iako su imali vodstvo, igrači tima iz Sarajeva nisu uspjeli upisati pobjedu. Ipak, remi im je također bio dovoljan da ostanu prvi na tabeli. Sa druge strane ekipa Budućnosti je nakon ovog remija pala na trinaestu poziciju sa osam osvojenih bodova.

Drugo mjesto nakon ovog kola preuzela je ekipa Goražda koja je na domaćem terenu ostvarila pobjedu protiv Slavena iz Živinica sa 2:0. Slaven je nakon ovog poraza ostao na jedanaestoj poziciji, a imaju devet osvojenih bodova.

Na treće mjesto nakon poraza u Jajcu pala je ekipa GOŠK-a, koja sada ima četiri boda zaostatka za vodećim Olimpikom. Sa druge strane nakon minimalne pobjede, Metalleghe je sada dvanaestoj poziciji sa devet osvojenih bodova.

Šesnaest bodova imaju četvrta Čapljina, peti Rudar i šestoplasirani TOŠK. Čapljina je ostvarila minimalnu pobjedu protiv Travnika, Rudar je poražen na gostovanju u Konjicu, dok je TOŠK na svom terenu u sjajnoj utakmici sa 3:2 savladao Bratstvo.

Nakon poraza u devetom kolu Travnik je pao na osmu poziciju, a i Bratstvo iz Gračanice je palo na deseto mjesto na tabeli. Pobjedom protiv Rudara, Igman je napredovao na tabeli, te su sada na sedmoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na deveto mjesto izbila je Zvijezda iz Gradačca, koja je na svom terenu sa 2:1 savladala ekipu Orašja. Nakon ovog poraza Orašje se još uvijek nalazi na posljednjem mjestu na tabeli.

Jedinstvo je u derbiju začelja ostvarilo pobjedu na svom terenu protiv Radnika iz Hadžića, te su tako preskočili na tabeli svoje protivnike. Jedinstvo je sada na 14. poziciji sa sedam osvojenih bodova, dok je Radnik na 15. mjestu sa bodom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi