Olimpik ponovo siguran, Bratstvo u derbiju bolje od Zvijezde, tri kluba ostala bez trenera
Prva liga FBiH

Nema promjene na vrhu tabele

Olimpik ponovo siguran, Bratstvo u derbiju bolje od Zvijezde, tri kluba ostala bez trenera

Esmer Oštraković

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 6. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon ovog kola, čak tri trenera su bivša, pa tako Mato Neretljak više nije trener Orašja, a Samir Hadžimahović je bivši na klupi Slavena. Osim njih ni Vlado Jagodić više nije trener Jedinstva.

Olimpik je na svom terenu ostvario ubjeljivu pobjedu od 4:0 protiv Jedinstva, te je tako tim iz Sarajeva ostao prvi na tabeli sa tri boda više u odnosu na prvog pratioca. Kada je riječ o Jedinstvu ovaj poraz je koštao posla njihovog dosadašnjeg trenera Vladu Jagodića, a Jedinstvo je predposljednjem mjestu na tabeli, sa četiri osvojena boda.

GOŠK je prvi pratioc Olimpika, koji vreba kiks trenutnog lidera na tabeli i prati ga u stopu. Oni su također bili sigurni na domaćem terenu, a pobjedili su Goražde i to sa 2:0. Goražde je nakon ovog poraza palo na 10. mjesto a imaju osam osvojenih bodova.

Rudar je u Kaknju sa 2:0 ostvario pobjedu protiv Budućnosti, te je tako nakon nešto lošijeg starta prvenstva uvezao četiri pobjede i sada je na trećem mjestu sa 12 osvojenih bodova. Sa druge strane Budućnost je ovim porazom pala na jedanaestu poziciju, a imaju šest osvojenih bodova.

TOŠK je jučer nakon sjajnog preokreta u Tešnju sa 2:1 savladao Metalleghe. Ovom pobjedom tim iz Tešnja preuzeo je četvrtu poziciju, a imaju isto bodova kao i Rudar. Metalleghe se nakon ovog poraza nalazi na 14. mjestu.

Slaven je u Živinicama savladao Travnik sa 1:0. Ovom pobjedom Slaven je izbio na 12. mjestu sa šest osvojenih bodova. Uprkos pobjedi, Slaven je nakon ovog kola ostao bez trenera. Sa druge strane sjajna mlada ekipa Travnika pala je na peto mjesto nakon ovog poraza.

Možda i najveće iznenađenje kola napravila je Čapljina. Oni su protutnjali kroz Orašje, te su ostvarili nevjerovatnu pobjedu na gostovanju, a rezultat je bio 5:1. Nakon ovog kola Orašje je posljednje na tabeli sa samo tri boda, a nakon poraza ostavku je podnio Mato Neretljak. Čapljina je ovom pobjedom izbila na šesto mjesto.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kantonalni derbi odigran je u Gračanici između Bratstva i Zvijezde, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa i to sa 3:0. Zvijezda je nakon ovog poraza pala na sedmo mjesto sa 10 osvojenih bodova, dok je Bratstvo mjesto iza Zvijezde sa jednim bodom manje.

Radnik je jučer u Hadžićima poražen od Igmana sa 1:0. Igman je tako uvezao dvije pobjede, te se sada nalazi na devetoj poziciji, dok je Radnik na 13. mjestu na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi