Olimpik nije izdržao: Poraz u Živinicama za kraj nadanja

Čini se da je u Prvoj ligi sve riješeno

Olimpik nije izdržao: Poraz u Živinicama za kraj nadanja

Fudbaleri Olimpika nisu izdržali trku sa Veležom do kraja Prve lige Federacije BiH te su danas položili oružje u Živinicama protiv Slavena gdje su izgubili sa 2:0 u susretu 28. kola. 

Olimpik je prije ovog kola zaostajao bod za vodećim Veležom i naprosto je morao pobijediti sve utakmice do kraja te se nadati kiksu Rođenih. Ipak, upravo je sarajevska ekipa bila ta koja je kiksala i to tri kola prije kraja čime je bitka vjerovatno i završena.

Na samom početku današnjeg susreta, tačnije u 3. minuti domaći Slaven je dobio penal, a gosti su ostali sa deset igrača jer je crveni karton dobio Sadiković. Ipak, dobra vijest po Sarajlije je ta da je Salihović promašio penal za domaće.

Nakon toga Olimpik je uspio malo i da napadne Slaven i da zaprijeti preko Džafića i Jusufija, ali bez promjene rezultata. Kasnije je i Slaven zaprijetio preko Musića, ali brani golman Olimpika. Sredinom prvog dijela ponovo je Musić bio u šansi, ali ponovo brani golman gostiju. Rezultat 0:0 je bio na snazi sve do kraja prvog dijela.

Na samom početku drugog perioda Slaven postiže brza dva gola. Prvo je u 50. minuti pogodio Salihović za 1:0, da bi samo pet minuta kasnije isti fudbaler ponovo pogodio mrežu gostiju i riješio pitanje pobjednika.

Olimpik je do kraja mogao smanjiti prednost domaćih, ali jedan od odbrambenih igrača Slavena izbija sa gol crte u 85. minuti.

Olimpik sada zaostaje četiri boda za Veležom dva kola prije kraja i samo ga čudo može odvesti u Premijer ligu BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

SLAVEN: Brezičanin, Todorović, Mujkić, Salihović, Junuzović, Islamović, Musić, Mirnes Salihović, Gogić, Mujagić, Mešinović.

OLIMPIK: Hadžić, Milović, Jusić, Osmanović, Muminović, Džafić, Jusufi, Beširović, Sadiković, Zeba, Drljević.

Top Komentari

Plavi21
Svaka čast Olimpiku. Valjalo se borit protiv politike i Saveza. Vidimo se naredne godine u PL.
1 17
6HM6
Hahhahahahahahahah hahahhahahahha hahahahahahah pa Bgti jel ima neko da se nadao da ce plasticni Olimpik uci u PL hehehheheh
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi