Jusufi opravdao povjerenje: Od sjedenja na klupi nema ništa

Na Otoku došao iz Željezničaru

Jusufi opravdao povjerenje: Od sjedenja na klupi nema ništa

Dolazak u Olimpik za Meldina Jusufija se ispostavio kao odličan potez u karijeri.

Fudbaler koji je važio za veliku nadu Željezničara na Grbavici nije dobio priliku, a u potrazi za minutažom odlučio je prihvatiti poziv s Otoke i karijeru nastaviti u gradskom rivalu Olimpiku.

Ove sezone mladi Jusufi je odigrao skoro 20 utakmica, a na minutaži treneru Selimoviću se zahvaljuje na pravi način - igrama. O kakvom se igraču radi najbolje se moglo vidjeti u prošlom kolu kada je eurogolom "načeo" TOŠK (6:1).

"Svakom mladom igraču je napredak neophodna minutaža. Sjedenje na klupi ne donese ništa ni kada ste u većim klubovima od Željezničara, tako da sam iz tog razloga odlučio da odem u Olimpiku. Danas vidim da sam napravio odličan potez", priča 20-godišnji Jusufi na početku razgovora za SportSport.ba.

Onim što je dosad pokazao je djelimično zadovoljan.

"Po prirodi sam takav da uvijek smatram da mogu bolje. Odigrao sam skoro 20 utakmica, veliki broj sam počeo od prve minute, ali ovo što sam dosad pokazao nije moj maksimum."

Žal što nije upisao debi za Željezničar svakako ostaje.

"Kada kao dječak prođeš omladinske selekcije jednog kluba, svakako da sanjaš da jednog dana istrčiš pred navijačima, nosiš taj dres... Meni je san bio Željezničar, ali, eto, nije se ispunio i žao mi je zbog toga. No, život je nepredvidiv. Radim naporno iz dana u dan kako bih napravio nešto u fudbalu i ne gubim nadu da bih se mogao vratiti u budućnosti. Vidjet ćemo šta će donijeti život."

Mnogo mu znače i savjeti koje dobija od iskusnijih igrača u Olimpiku poput Zajka Zebe.

"Svlačionicu dijelim sa velikim brojem fudbalera koji su mnogo toga prošli u svijetu fudbala i od njih se sigurno ima mnogo toga za čuti. Tu je, naravno, i Zeba čijim majstorijama sam se divio kao dijete. Zamislite, nekada mu dohvatate lopte na Grbavici, a onda zajedno sa njim izlazite na teren. Lijep osjećaj..."

Nije tajna da je zapao za oko pojedinim klubovima, no trenutno je fokusiran isključivo na Olimpik.

"Moje misli su usmjerene samo na utakmice koje nas čekaju do kraja sezone. Naš cilj je jasan, ako želimo da ostanemo u toj borbi za BHT Premijer ligu, onda moramo pobjeđivati do kraja. Gledamo isključivo sebe. Da li će Velež kiksati negdje ili ne, to nije do nas...", istakao je Jusufi na kraju. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Top Komentari

Mostar
Jos ces ti grijat klupu u federalnoj
1 0
Taceoni
Opet o kiksu ccccccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi