Zvijezda u derbiju bolja od TOŠK-a, Olimpik usamljen na prvom mjestu

Rezime 5. kola Prve lige FBiH

Zvijezda u derbiju bolja od TOŠK-a, Olimpik usamljen na prvom mjestu

E. Oštraković

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 5. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Viđeno je nekoliko jako zanimljivih rezultata, a moramo priznati i da na tabeli nakon pet odigranih kola ima nekoliko iznenađenja.

Prvi na tabeli je još uvijek Olimpik. Oni su u ovom kolu gostovali kod Goražda gdje su uzeli bod, ali su ostali prvi sa tri boda više od tri svoja pratioca. Sa druge strane Goražde je nakon ovog remija palo na sedmu poziciju i ima osam bodova.

Najpozitivnije iznenađenje do sada je Travnik. Novajlija u ligi je drugi na tabeli sa deset osvojenih bodova. Oni su u prošlom kolu na domaćem terenu savladali Radnik iz Hadžića. Radnik je nakon ovog poraza pao na desetu poziciju i ima šest osvojenih bodova.

Na trećem i četrvrtom mjestu su Zvijezda i GOŠK sa po deset osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Travnik. Zvijezda je u derbiju kola na domaćem terenu pobijedila ekipu TOŠK-a, dok je GOŠK doživio prvi poraz i to na gostovanju kod Čapljine.

TOŠK je nakon ovog poraza pao na šesto mjesto, a ekipa koju je preuzeo Nermin Šabić ima devet osvojenih bodova. Kada je riječ o Čapljini oni su napredovali nakon pobjede, te su sada osmi sa sedam osvojenih bodova.

Od katastrofalnog starta do pete pozicije. To je put Rudara nakon ovih pet odigranih kola. Oni su u prošlom kolu savladali Slaven u Živinicama, te su sada na petoj poziciji sa devet osvojenih bodova. Slaven je na predposljednjem mjestu sa tri osvojena boda.

Ekipa Budućnosti nalazi se na devetom mjestu, a mogli su biti na dosta boljoj poziciji da su zadržali vodstvo od 1:3 u Jajcu. Ipak oni su prokockali vodstvo, te su samo bod donijeli u Banoviće. Metalleghe se nalazi na 13. poziciji.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na jedanaestom mjestu nalazi se ekipa Igmana koja je ostvarila minimalnu pobjedu na domaćem terenu protiv Orašja. Ekipa koju sa klupe predvodi Mato Neretljak nalazi se na posljednjem mjestu nakon ovog poraza u Konjicu.

Bratstvo je uspjelo da upiše prvu gostujuću pobjedu ove sezone. Gračanlije su donijele tri jako važna boda i to sa vrućeg gostovanja u Bihaću kod Jedinstva. Nakon ove pobjede Bratstvo se nalazi na 12. mjestu sa šest osvojenih bodova, dok je Jedinstvo 14. sat četiri boda na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti