Bandović: Gledamo samo sebe, bitno je da slavimo u Čapljini

Kapiten Olimpika za SportSport.ba

Bandović: Gledamo samo sebe, bitno je da slavimo u Čapljini

S. Mlaćo

Nakon remija sa Veležom (0:0), nogometaši Olimpika u subotu će biti imperativom pobjede nad Čapljinom. To sigurno neće Vukovima biti lako ostvariti s obzirom da su Čapljinci poznato kao vrlo neugodan domaćin koji gostima rijetko prepušta bodove na Bjelavama. 

Ekspedicija Olimpika danas kreće put Hercegovine, a na samom polasku vladala je pozitivna atmosfera i svi vjeruju u prvu "tricu" u drugom dijelu sezone. Za SportSport.ba je govorio kapiten tima sa Otoke Dejan Bandović.

"Imali smo taj kiks sa Veležom, može se reći da smo izgubili bodove jer smo bili domaćini, ali i Velež je ekipa iz vrha tabele te veoma kvalitetna ekipa. Tu smo u vrhu mi, Zvijezda, Sloga, i Čapljina je pri samom vrhu tabele, pa sigurno je očekivati otvorenu utakmicu sutra", kazao je Bandović.

Olimpik je trećeplasirani, ali na Otoci vjeruju u titulu.

"Naš optimizam leži u tome da je do kraja još 14 utakmica, odnosno 42 boda. Ništa nije riješeno i ništa se neće znati do samog kraja, tako da jedna utakmica ne mora značiti ništa".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U nedjelju se igra veliki derbi Sloge i Zvijezde, ali Bandović ističe da u Olimpiku nedaju puno pažnje tom duelu.

"Mi gledamo sebe i idemo prvo da mi slavimo u Čapljini, a ostali rezultat kakvi budu. To je derbi ovog kola i kakav god da bude rezultat, ponavljam, nama je bitno da mi slavimo u Čapljini", dodao je čuvar mreže Olimpika Dejan Bandović.

Promo

Top Komentari

dino123
Sebicno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi