Đurbuzović pred Čapljinu: Nadamo se dobrom rezultatu

Trener Olimpika optimističan

Đurbuzović pred Čapljinu: Nadamo se dobrom rezultatu

U prostorijama FK Olimpik održana je konferencija za medije na kojoj se prisutnim novinarima obratio šef stručnog štaba Dino Đurbuzović. 

Na samom početku Đurbuzović se osvrnuo na prošlosedmičnu utakmicu protiv Veleža u kojoj je njegov tim osvojio bod. Kazao je, između ostalog, da nije nezadovoljan igrom svoje ekipe, ali da očekuje napredak u nastavku sezone.

"Ne znam kako ko gleda te stvari. Prva utakmica je uvijek teška, možda bi nama bilo isto i da je protivnik bio neka druga ekipa, a ne Velež. Naravno, možda rezultat ne bi bio neriješen, možda bismo dobili. Velež je odličan tim, ne možemo biti zadovoljni po pitanju rezultata, ali možemo biti zadovoljni nekim drugim stvarima. Pokazali smo određen kvalitet i imali svoje šanse. "Odmakli smo se od onoga što smo tražili i što smo radili po pitanju same igre, no protiv Veleža smo procijenili da je tako najbolje", kazao je Đurbuzović.

Pojasnio je i da susret protiv Čapljine u narednom kolu njegov tim želi dobiti, ali domaćina svejedno maksimalno respektuje.

"Protiv Veleža smo igrali bez četiri standardna prvotimca. To je kompletna defanzivna linija. Nisu imali pravo da igraju, a neki su sad dobili to pravo. Vjerovatno će dobiti šansu za igru što nama ide u korist i nadamo se dobrom rezultatu protiv Čapljine, koja je izuzetno nezgodna i kvalitetna ekipa. Naravno da ulazimo u utakmicu sa željom da pobijedimo, ali apsolutno respektujemo protivnika", pojasnio je Đurbuzović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dodao je za kraj da vjeruje da se Olimpik može uključiti u borbu za plasman u Premijer ligu BiH, a istakao je da je to ujedno i klupski cilj.

"Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu što bolje igrati. Cilj nam je da se priključimo protivnicima koji su nam odmakli. Kad se to desi, mislim da će ekipa još bolje igrati. Ekipe su kvalitetne i ambiciozne, pa je sezona neizvjesna, što ste vidjeli na utakmici protiv Veleža. Smatram da će Olimpik smoći snage i da će svoje ciljeve početi ostvarivati", poručio je trener Vukova na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi