Petrović i Jakirović odabrali sastave pred duel na Koševu

Olimpik čeka Zrinjski

Petrović i Jakirović odabrali sastave pred duel na Koševu

M. Šljivak

Olimpik i Zrinjski na Koševu od 15 sati igraju meč 26. kola Premjer lige, a ovaj susret je itekako bitan za oba tima.

Olimpik vodi veliku borbu za ostanak u društvu najboljih, Zrinjski je u igri za izlazak u Evropu i nema dileme da ćemo na Koševu gledati itekako žestok duel.

Poznati su i sastavi pred ovaj meč. Slavko Petrović i Sergej Jakirović su odabrali početne postave, a one izgledaju ovako:

FK Olimpik: Kačavenda, Milović, Horić, Hasanović, Osmanović, Čurjurić, Isić, Perišić, Gavrić, Lekanić, Handžić.

HŠK Zrinjski: Varvodić, Ćorluka, Zlomislić, Mašić, Bekić, Jakovljević, Enin, Filipović, Magdić, Juranović, Bilbija.

Na klupi Olimpika su ovi fudbaleri: Hadžić, Bajraktarević, Karić, Mahmutović, Cruz, Hadžanović, Imamović, Dujmović i Šišić.

Oglasi

Sa druge strane šansu za igru sa klupe Plemića čekat će: Soldo, Bašić, Ivančić, Todorović, Govedarica, Trebotić, Marušić, Gačić i Tičinović.

Olimpik je ove sezone uspješniji u dvomeču sa mostarskim klubom. U oktobru na stadionu Otoka šokirali su Plemiće pobjedom od 3:0, a dva i po mjeseca ranije Zrinjski je na svom terenu slavio sa 1:0.

Zrinjski je trenutno na peti na tabeli Premijer lige sa 45 bodova i pobjeda im je neophodna kako bi povećali šanse za plasman u evropska takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik je sa druge strane u borbi za ostanak. Trenutno su pretposljednji 11. na tabeli sa 20 osvojenih bodova i predstoji im velika borba do kraja sezone.

Susret počinje od 15 sati, a meč će voditi Sabrija Topalović iz Zenice. Pomoćni su Goran Dujak i Sretan Udovičić, četvrti sudija je Dražen Marić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi