Olimpiku samo bod protiv TOŠK-a, Rastoka šokirao Banja Ilidžu

Favoriti razočarali u subotnjim mečevima

Olimpiku samo bod protiv TOŠK-a, Rastoka šokirao Banja Ilidžu

S. Mlaćo, foto: A. Berbić

Danas je odigrano šest susreta 25. kola Prve lige FBiH.

Olimpik je na svom terenu ugostio TOŠK i na kraju osvojio samo jedan bod (0:0).

Sarajlije su od početka krenule ofanzivno, Milović je na samom startu pokuašo iz slobodnog udarca, međutim ostalo je 0:0. Četiri minute kasnije Vukamović je šutira, ali golman gostiju Bošnjak sjajno brani.

U 30. minuti prijete gosti. Oglečevac ubacuje, međutim nije to pratio niko od njegovih saigrača i ostalo je 0:0. U 36. minuti Stojanović trese mrežu gostiju, ali signaliziran je ofsajd.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Olimpik, ali je Milović opet bio neprecizan. Nakon njega zaprijetio je i Kovač, međutim mreža gostiju je ostala netaknuta. Pokušao je pred sami kraj i Tatar, ali ostalo je 0:0 i gosti su imali mnogo razloga za slavlje.

Zanimljivo je bilo i na Banja Ilidži gdje je Zvijezda ugostila Travnika, a gosti su napravili veliku senzaciju i slavili 3:1.

Gosti su poveli pogotkom Mujagića sa 11 metara, ali je pred sami kraj prvog poluvremena Guzina pogotkom vratio stvari na početkom.

Zvijezda je krenula po drugi pogodak i pobjedu u drugom poluvremenu, međutim u 70. minuti Guzina ne koristi najstrožiju kaznu, a na drugoj strani kazna dolazi u vidu pogotka Rastoke. Konačnih 3:1 postavio je Rastoka u 85. minuti.

Domaći su ovim porazom definitivno otpali iz borbe za prvaka.

FK Olimpik - NK TOŠK 0:0

NK Zvijezda - NK Travnik 1:3

FK Olimpik: Hodžić, Milović, Jusić, Čvoroo, Osmanović, Muminović, Karić, Alešević, Stojanović, Vukomanović, Bibić.

NK TOŠK: Bošnjak, Hrvat, Hasanbašić, Papaz, Hodžić, Kurdić, Oglečevac, Suljić, Radulović, Rasoder, Kadušić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda: Kurbašić, Adžem, Pršeš, Delić, Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Kesić, Djedović, Kapetan, Hevešević.

NK Travnik: Kolak, Brljak, Popović, Tabaković, Vazda, Rastoka, Durak, Jurković, Fazlić, Mujagić, Jurčević.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi