Je li Oliver Bogatinov dobio premalu kaznu za šamar Senijadu Ibričiću?

Trener Radomlja saznao kaznu

Je li Oliver Bogatinov dobio premalu kaznu za šamar Senijadu Ibričiću?

E. Ganibegović

Prije šest dana vidjeli smo vrlo ružne scene u Sloveniji. Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić dobio je šamar od trenera Radomlja, koji je sada saznao svoju kaznu.

Dvadesetog maja su snage u posljednjem kolu slovenačke Prve lige odmjerili Domžale i Radomlje, a slavio je domaći tim s 1:0.

Tako je Domžale izborio Evropu za narednu sezonu, a nakon utakmice vidjeli smo ružne scene gdje je sportskog direktora Domžala Senijada Ibričića ošamario trener Radomlja, Oliver Bogatinov.

Bogatinov je u razgovoru za slovenačke medije istakao da je sve svjesno uradio nakon provokacija Ibričića, te da se ne boji kazne.

"Mirne duše prihvatam kaznu za ovo jer mislim da i to može biti uzor današnjem društvu. Mislimo da možemo smiriti nasilnike razgovorom, ali mislim da se ponekad mora upotrijebiti i sila", istakao je trener Radomlja.

Oglasi

Danas je i saznao svoju kaznu koja je po mišljenju mnogih i preblaga za potez koji je uradio - četiri utakmice suspenzije i novčana kazna.

Sve je prokomentarisao i sam Senijad Ibričić koji je istakao da je Bogatinova provocirao riječima da igra za Koper.

"Najradije to ne bih ni komentarisao. Ja sam bio sportista, sada sam sportski radnik, a to što je on napravio izlazi iz okvira prihvatljivog ponašanja u sportu. Vidjeli ste i sami da sam se samo nasmijao i da nisam uopšte reagovao na njegov udarac.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Znate kako je kad je ulog utakmice veliki, svašta se tu govori među igračima, trenerima. Mi smo se dugo borili za Evropu, a oni nisu mogli ni gore ni dolje.

Rekao sam mu: "Evo ti sad pa ti igraj za Koper…" Kasnije je to otišlo i dalje, riječ po riječ, kako to obično ide u takvim prilikama", objasnio je bivši bh. reprezentativac. 

Top Komentari

Edward NewGate
Taman kazna, svejedno je izgledalo kao da ga je curica udarila.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi