Rekli da se neće žaliti, pa se predomislili: Kahn komentarisao žalbu koju je uložio Freiburg

Bayern će vjerovatno ostati bez pobjede

Rekli da se neće žaliti, pa se predomislili: Kahn komentarisao žalbu koju je uložio Freiburg

Endin Čaušević

Freiburg je jučer zvanično uložio žalbu zbog greške koju je Bayern napravio na meču protiv njih.

Bayern je u subotu u gostima pobijedio Freiburg sa 4:1, ali bi mogao ostati bez bodova jer su gosti u jednom trenutku imali 12 fudbalera na terenu.

U samom finišu utakmice došlo je do zabune u redovima Bayerna tokom dvostruke izmjene jer Kingsley Coman nije napustio teren iako je trebao, a na teren je tada ušao Sabitzer iako njegov saigrač nije izašao.

Bayern je desetak sekundi igrao sa 12 igrača, a sudija je potom prekinuo igru nakon što se jedan od igrača žalio.

Nakon što je Coman napustio teren meč je nastavljen, ali je bilo jasno da su Bavarci prekršili pravila. Iako su iz Freiburga u prvi mah poručili da se neće žaliti na kraju su se predomislili i jučer zvanično uložili žalbu.

Freiburg će gotovo sigurno za zelenim stolom dobiti tri boda protiv Bayerna zbog nevjerovatne greške gostiju, te će im ti bodovi dobro doći u borbi za Evropu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve to komentarisao je i legendarni Oliver Kahn koji je poručio da nije iznenađen što je Freiburg uložio žalbu, ali da vjeruje da će sud donijeti pravednu odluku.

"Nismo iznenađeni kada smo vidjeli da je Freibug uložio žalbu. Oni imaju puno pravo na to i sada je sve u rukama sportske pravde. U sud imamo puno povjerenje i nadamo se najboljem", rekao je Kahn.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harihari9
There was a similar case in October 2021 in a game between Nöttingen and Bissingen. Bissingen had 12 men on the pitch for 16 seconds. Nöttingen appealed and lost. Reason was that the 12th player did not actively intervene in the game - same scenario as the Bayern game [Bild]. Eto mala pomoc?
0 4
denimen9
Kahn i Brazzo su Bayernov 12. igrač. :p
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi