Kahn i njegovi "napadi bjesnila": Hrvatski fudbaler je jedne prilike bježao glavom bez obzira

Nezaboravna scena

Kahn i njegovi "napadi bjesnila": Hrvatski fudbaler je jedne prilike bježao glavom bez obzira

A. Čaušević

Oliver Kahn je vjerovatno najkarizmatičniji golman u historiji fudbala. 

Kahn je ostao upamćen po nizu nevjerovatnih odbrana, ali isto tako i po tankom fitilju te je tokom utakmica vrlo često gubio živce.

Legendarni Nijemac je bio žestok momak, nije štedio nikoga. Neke od scena poput konflikta s Miroslavom Kloseom ili Thomas Bradarićem su nezaboravne.

Osim sa protivnicima imao je i žestoke duele sa saigračima. Jedne prilike je tako za dres uhvatio saigrača Andyja Herzoga i poprilično ga naružio.

Kada bi neko razljutio Kahna obično bi izvukao deblji kraj. Nezaboravna je i scena iz 2006. godine kada je Bayern gostovao Kaiserslautrenu.

Bavarcima je trebao pozitivan rezultat kako bi postali prvaci Njemačke u čemu su i uspjeli jer je završeno 1:1.

Kahn je tokom cijelog meča bio u elementu. Jedne prilike hrvatski internacionalan Mikael Mikić mu je pritrčao te su ušli u blagi duel.

Odlični golman je tada dobio prepoznatljivi "napad bjesnila" te je počeo ganjati Hrvata koji je s druge strane bježao glavom bez obzira. Tom prilikom je Kahn i žestoko zaprijetio Mikiću.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kahn je većinu karijere, ukupno 14 godina, proveo u Bayernu gdje trenutno obnaša funkciju generalnog direktora.

Tokom karijere osvojio je veliki broj trofeja. Izdvajaju se Liga prvaka i Evropsko prvenstvo s Njemačkom. Najbolniji poraz je svakako finale Svjetskog prvenstva 2002. godine kada je Njemačka izgubila od Brazila.

Top Komentari

miki30
Fali ovakvih tipova u fudbalu danas. Sad sve nekakvi manekeni, šminkeri istetovirani a slabo koji ima ono nešto što se kaže šmekersko u sebi. Ima na youtube par videa o Kahnu, tip bio lud ko struja.
7 1
makelele
Kakav je psihopata Kahn bio, nemoguce je bilo nevoljeti takvog tipa.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi