Kahn i Brazzo o 'pljački' Leipziga: Ne radimo to namjerno, nikog ne tjeramo da dođe u Bayern
Foto - Screenshot

Doveli trenera i dvojicu fudbalera iz konkurentske ekipe

Kahn i Brazzo o 'pljački' Leipziga: Ne radimo to namjerno, nikog ne tjeramo da dođe u Bayern

M. Šljivak

Minhenski Bayern je ovog ljeta 'opljačkao' ekipu RB Leipziga.

Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn prvo su završili angažman sjajnog trenera Juliana Nagelsmanna, a zatim su od rivalske ekipe kupili bitne faktore u igri Dayota Upamecana i Marcela Sabitzera.

Salihamidžić je danas govorio o slabljenju konkurencije i istakao je da je Bayern samo iskoristio šansu koja mu se pružila.

"Julian je imao opciju da ode i zato smo ga angažovali. Dayot je imao otkupnu klauzulu i naravno da smo i tu opciju razmotrili. Marcel je imao još godinu ugovora i bio je na prodaju. Sad imamo vrhunsku ekipu", poručio je Hasan Salihamidžić.

O novom pojačanju Marcelu Sabitzeru Brazzo je govorio veoma pozitivno.

"Marcel je bio glavni igrač Leipziga i ima pravi mentalitet. Treba nam fleksibilnosti i Marcel nam daje dodatne opcije. Dobro poznaje trenera, imamo velika očekivanja od njega i drago mi je što je ovdje".

O 'slabljenju konkurencije' govorio je i predsjednik Oliver Kahn.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imamo jasne ideje i filozofiju. Kada se otvori prilika, mi je iskoristimo. Ne slabimo protivnike namjerno i nikog ne tjeramo da nam se pridruži. Jednostavno smo izazov svima. Marcel je bio dostupan i sretni smo što smo ga doveli", rekao je Kahn.

Bayern je i ove sezone glavni kandidat za naslov prvaka Njemačke i zaista je teško očekivati da ih iko može zaustaviti na putu do novog trofeja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Uvijek jedna te ista priča o FC Bayern kako kradu od konkurencije,a ljudi rade samo najbolje za svoj klub što je logično,niko to u ostalim ligama petice ne spominje
8 1
KB9
Tako su godinama dovodili iz Borussie Dortmund a sad isto rade sa RB Leipzigom zato i osvajaju samo Bundesligu a LP osvoje svako 10 godina
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi