Omazići 1937 drže lidersku poziciju, Orahovica sigurna, osam pogodaka u Vražićima

Prva liga Tuzlanskog kantona

Omazići 1937 drže lidersku poziciju, Orahovica sigurna, osam pogodaka u Vražićima

S. Mlaćo

U Prvoj ligi Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona odigrani su susreti 8. kola. Lider Omazići 1937 savladali su Željezničar u Dobošnici 2:1. Za goste su pogađali Edis Čolić i Alen Čehajić, a za domaće sa 11 metara Edin Musić.

DSK i Doboj Istok su podijelili bodove (0:0), dok je Ingram pogocima Almira Osmanovića i Aldina Smajlovića savladao u gostima Polet 2:0.

Orahovica je bila sigurna na svom terenu protiv Proletera 4:1. Dvostruki strijelac za domaće bio je Semir Dedić, a po jedan pogodak su dodali Selmir Rožanica i Belmin Muminović. Jedini strijelac za goste bio je Sabrija Čikarić sa 11 metara.

Čak osam pogodaka viđeno je u Vražićima gdje su Vražići 92 ugostili NK Rijeka. Bilo je 6:2 za domaće. Za Vražiće je dva puta pogađao Mirza Mujkić, a po jednom Elvis Blagojević, Muhamed Šerifović, Almir Ribić i Emir Slomić.

Za goste su pogađali Almin Gračić i Amel Kamberović.

U Tinji je gostovao G. Rahić i slavio protiv Mladosti 0:3. Hat trick za goste upisao je sjajni kapiten Hasan Kešinović.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Trešnjevka je savladala u gostima Mladost (V.B.) sa minimalnih 1:0. Jedini pogodak na meču djelo je Šeće Kurtalića pet minuta prije kraja.

Omazići 1937 su lider na tabeli sa 18 osvojenih bodova, Trešnjevka ima 16, a Ingram 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi