Omazići sigurni, Mladost slavila kod Ingrama, Proleter bolji od Željezničara

Prva liga TK

Omazići sigurni, Mladost slavila kod Ingrama, Proleter bolji od Željezničara

S. Mlaćo

Uzbudljivo je ovog vikenda bilo na terenima 9. kola Prve lige Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona.

Vodeći Omazići 1937 su na svom terenu savladali NK Vražići 92 2:0 pogocima Ajdin Bečić i Alen Čehajić.

Trešnjevka je savladala DSK 1:0 pogotkom Mirnesa Šećića, a Gornji Rahići su savladali Mladost (VB) 3:2 (Edis Đonlić, Almedin Kočić i Hasan Kešinović - Omar Jukanović a.g., Edvin Subašić).

Rijeka je sa 4:2 nadigrala Mladost (T), iako su gosti sa dva pogotka Mirnada Hodžića vodili 2:0. Izjednačenje domaćima donose Mehdin Bećirović i Zijad Brčaninović, a potpuni preokret Nedim Šljivić i Edin Aličić.

Osam pogodaka viđeno je u duelu Proletera i Željezničara. Bilo je 5:3 za domaće. Strijelci za Proleter bili su Amir Palislamović, Adi Kadić, Jasmin Gavranović, Kenan Hodžić i Alden Aljukić, a za goste dva puta Armin Murgić te jednom Edin Musić.

Orahovica je slavila u Lukavici kod Jedinstva. Bilo je 2:1 za goste, iako su domaći prvi poveli pogotkom Cavalacantija De Almeide, ali preokret su kreirali Belmin Muminović i Enis Ahmetović.

Mladost iz Kikača je uspješno prošla kroz Duboki Potok. Gosti su slavili 4:2 protiv NK Ingram , a hat trick je upisao Ermin Avdibašić. Jedan pogodak je dodao Semir Mujkanović. Za domaće su pogađali Adnan Salkić i Amir Joldić.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

NK Doboj Istok i FK Polet su podijelili bodove, bilo je 3:3 (Omer Mujkić, Dino Mrkanović, Sulejman Klokić - Nisad Hasanbšić, Mirsad Memišević, Nermin Kadić ag.,)

Omazići su lider prvenstva sa 21. osvojenim bodom, Trešnjevka ima 19, a NK Orahovica 78 i FK G. Rahić po 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi