Sloga iz Gornjeg Crnjeleva u četvrtfinalu Kupa BiH!

Historijski uspjeh za goste u Kikačima

Sloga iz Gornjeg Crnjeleva u četvrtfinalu Kupa BiH!

E. Čaušević, foto: E. Škorić

Fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crljelova napravili su još jedan dobar rezultat jer su se plasirali u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom u gostima protiv Mladosti iz Kikača.

Gosti su danas nakon penala slavili u Kikačima. Regularni dio meča završen je rezultatom 2:2 iako su domaći imali prednost od 2:0. 

Domaća ekipa je na fantastičan način otvorila utakmicu i do prednosti stigla već u šestoj minuti kada je Avdibašić iskoristio grešku gostujućeg golmana i pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača. Samo pet minuta kasnije Mladost je imala veliku priliku, ali udarac Mujkanovića odlazi tik pored stative.

Sloga je zaprijetila u 15. minuti kada je Karaman odlično šutirao, ali nevjerovatni Glušac je odbranio njegov pokušaj. Gosti su pola sata kasnije imali fantastičnu šansu. Karaman je ponovo pokušao, no Glušac je i ovaj put zaustavio njegov udara.

Kazna za promašaje stigla je na samom početku drugog poluvremena kada je Mladost povela sa 2:0, a svoj drugi gol na meču dao je Avdibašić. Ipak, Sloga je uspjela malo da zakuha stvari na terenu kada su u 63. minuti smanjili na 2:1. Gol za goste postigao je Komarčević.

Do kraja utakmice Mladost se fokusirala na čuvanje rezultat i odbranu, dok je Sloga svim silama pokušala doći do izjednačenja. Gostima je to uspjelo u samom finišu utakmice kada je Komarčević pogodio glavom i poravnao na 2:2.

U penal seriji je bilo nevjerovatno zanimljivo, a na kraju su uspješniji bili gosti koji su slavili sa 7:6 i tako prošli dalje.

Kup BiH, osmina finala:

Mladost - Sloga GC 2:2 6:7 nakon penala (Avdibašić 6', 47'/Komarčević 63', 90')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mladost: Glušac, Bečić, Selimović, Mujkanović, Avdibašić, Čehajić, Brkić, Hukić, Užičanin, Idrizović, Suljić.

Sloga: Bodiroga, Matović, Panić, Arnautović, Nikolić, Karaman, Komarčević, Lekanić, Delić, Mihajlović, Klesanović.

Top Komentari

amarosim
kako je haubica hahahaha
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi