Omerinović: Svi vjerujemo da ćemo ostvariti naš cilj

Prvi strijelac bugojanske Iskre

Omerinović: Svi vjerujemo da ćemo ostvariti naš cilj

Samir Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre nakon osvajanja jesenje titule u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad nalaze se na zasluženom odmoru.

Plavi sa Jaklića žele u drugom dijelu sezone ovjeriti ovu poziciju i izboriti plasman u Prvu ligu Federacije.

Jedan od onih koji mogu biti zadovoljni svojim igrama u prvom djelu sezone jeste prvi strijelac Bugojanaca Eldar Omerinović koji je postigao pet pogodaka.

"Završili smo na prvom mjestu, te ono što smo planirali to smo i ostvarili. Došli smo na pola puta i mislim da ćemo uz malo sreće Iskru vratiti tamo gdje pripada", jasan je mladi nogometaš u razgovoru za SportSport.ba.

Kao najbolji strijelac tima može biti zadovoljan polusezonom.

"Svojim partijama do sada sam prezadovoljan. Prvo što hvala Bogu nije dolazilo do nikakvih povreda, a drugo mislim da sam opravdao očekivanja šefa Senida Kulaša, kojem se ovim putem zahvaljujem na ukazanoj prilici. Postigao sam pet golova, najbolji sam strijelac kluba uz tri asistencije i dva penala koja su iznuđena na meni", kaže Omerinović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Iskri u drugom dijelu sezonu imaju samo jedan cilj. Naš sagovornik je također istog mišljenja.

"Za drugi dio sezone svi već počinjemo razmišljati. Neće biti nimalo lak posao, ali da uz još par pojačanja možemo Iskri vratiti stari sjaj. Svi vjerujemo i želimo da Iskru vratimo tamo gdje pripada, te se nadamo da ćemo u tome i uspjeti", dodao je Eldar Omerinović, prvotimac NK Iskra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi