Omražena ličnost se vraća u reprezentaciju

Benzema u Francuskoj?

Omražena ličnost se vraća u reprezentaciju

E. Škorić

Napadač Real Madrida Karim Benzema ipak bi mogao da se vrati u francusku reprezentaciju.

Francuski nogometni savez suspendovao je Benzemu u decembru 2015. godine zbog skandala oko ucjenjivanja Mathieua Valbuene u vezi videsnimka seksa.

Predsjednik Francuskog saveza Noel Le Graet je ostavio mogućnost da se Benzema ipak vrati u reprezentaciju, mada nije igrao na Evropskom prvenstvu.

"Protiv sam doživotnih kazni. Benzema mora proći kroz sudove, nećemo riskirati. On je propustio Euro i to je nešto. Kada slučaj završi pred sudom, Didier Deschamps će odlučiti hoće li ga vratiti u reprezentaciju", kazao je Le Graet.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Benzema nije igrao ni nedavne prijateljske mečeve protiv Francuske i Italije, a sa 27 golova u 81 utakmicu najbolji je trenutno reprezentativac Trikolora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi