On je nova buduća zvijezda Ajaxa! Ima samo 17 godina i ove sezone je postigao čak 32 gola
Bobbey ima samo 17 godina i već sada je jasno da se radi o velikom talentu

Još jedan u nizu sjajnih igrača koji su ponikli iz Ajaxove akademije

On je nova buduća zvijezda Ajaxa! Ima samo 17 godina i ove sezone je postigao čak 32 gola

S. Pašalić
Teme:

Ajax je svojom igrom zaludio nogometni svijet ove sezone.

Holandski klub je na pragu nove titule u prvenstvu, a u Ligi prvaka su preko Real Madrida i Juventusa u nokaut fazi stigli do polufinala, gdje su protiv Tottenhama u posljednjim sekundama ostali bez finala.

Frenkie de Jong i Matthijs de Ligt su dva igrača koja su oduševila cijelu nogometnu javnost, a dok je jedan već napustio holandski klub, drugi praktično broji posljednje dane u ovom klubu.

Ajax je još jednom pokazao da radi sjajan posao u svojoj akademiji, a to pokazuje i primjer još jednog talenta, za kojeg će se vjerovatno u budućnosti otimati evropski velikani.

Brian Brobbey je igrač koji je ove sezone postigao čak 32 gola u 35 nastupa za mladi tim Ajaxa i to sa samo 17 godina.

Ovaj tinejdžer, koji je rođen u Amsterdamu 2002. godine je već sa reprezentacijom Holandije do 17 godina osvojio drugo mjesto na Evropskom prvenstvu za ovaj uzrast, a nema sumnje da ćemo ga uskoro gledati i u prvom timu Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Top Komentari

epa
Rodio se sa 7 godina..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti