O'Neill: BiH ima dobar tim i zna se od koga nam prijeti najveća opasnost

Sjeverna Irska želi pobjedu u subotu

O'Neill: BiH ima dobar tim i zna se od koga nam prijeti najveća opasnost

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu igra prvu utakmicu Lige nacija u gostima protiv Sjeverne Irske.

Izabranici Roberta Prosinečkog okupili su se jučer u Sarajevu gdje će se pripremati do četvrtka za meč sa Sjevernom Irskom. Naša selekcija u Sjevernu Irsku putuje u četvrtak, a već u subotu igramo protiv ove selekcije. Selektor protivničke ekipe Michael O'Neill upozorio je svoje igrače da će najveća prijetnja za njegov tim biti Edin Džeko i Miralem Pjanić.

"Pokušat ćemo dobiti obje utakmice koje nam dolaze. Prvi meč želimo pobijediti jer je to novo takmičenje i svako hoće da ima dobar start. Utakmica protiv BiH će biti teška jer su oni jako dobar tim. Gledao sam njihove mečeve u kvalifikacijama za SP i poraz protiv Kipra ih je koštao što nisu otišli u baraž", rekao je O'Neill, te nastavio:

"Edin Džeko je jedan od najboljih napadača u Evropi i jasno je da od njega prijeti najveća opasnost. Ipak, oni imaju i Miralema Pjanića koji je jedan od najboljih veznjaka Serije A. Ovo će biti težak meč, ali i teška grupa s BiH i Austrijom i nemamo pravo na kiks. Činjenica da se takmičimo u Grupi B dovoljno govori o tome da i mi imamo snažan i dobar tim".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podjećamo, utakmica između Sjeverne Irske i Bosne i Hercegovine igra se u subotu od 15 sati, a već u utorak naša ekipa će u Zenici dočekati selekciju Austrije. Što se tiče Sjeverne Irske oni će igrati prijateljski meč protiv Izraela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti