Selektor Sjeverne Irske priznaje da njegova selekcija nije pretjerano zainteresovana za ovo takmičenje, te da je fokus na kvalifikacijama za EURO

Selektor Sjeverne Irske

O'Neill: Liga nacija nam je u drugom planu

Reprezentacija Sjeverne Irske danas je odradila press konferenciju u Plavom salonu stadiona Grbavica, a novinarima su se obratili selektor Michael O'Neill i kapiten Steven Davis.

Iako je Sjeverna Irska skoro ostala bez šansi da se domogne prve pozicije u našoj grupi, selektor O'Neill poručuje da njegov tim nije došao na odmor u Sarajevo i da će pokušati da naprave dobar rezultat.

"Svjesni smo da nas sutra navečer očekuje teška utakmica. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je vjerovatno motivisanija od nas, ali svrha našeg učešća u Ligi nacija je da se razvijemo kao tim. Čak i da ispadnemo u Ligu C, to nas neće pretjerano uzdrmati, jer je naš glavni cilj plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije", rekao je O'Neill, te nastavio:

"Mislim da je naš najveći problem neefikasnost, nema magične formule da se postigne gol, ali radimo na tome. Nije sve u napadu, postoje i druge pozicije u timu koje moramo razviti.
Ne postoji razlog da ekipa bude u lošem raspoloženju zbog dva poraza. Što se mene lično tiče, nisam nervozan. Mislim da će BiH sutra učiniti sve kako bi dosla do pobjede koja bi ih zadržala na prvom mjestu. Naravno, i mi ćemo pokušati pobjediti kako bi ostali u igri za plasman dalje.
BiH ima nekolicinu sjajnih igrača poput Džeke i Pjanića, Duljević i Višća su također opasni".

"Moram pohvaliti teren koji je u odličnom stanju. Očekujem dobru atmosferu na stadionu i nadam se da ćemo za razliku od prvog meča iskoristiti šanse koje nam se budu ukazale", riječi su selektora O'Neilla.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"U obje dosadašnje utakmice u ovoj grupi promašili smo dosta šansi, moramo na tome raditi.
To se najbolje vidjelo u utakmici protiv BiH, koju smo odigrali odlično izuzmemo li realizaciju. Ovo je za nas novi izazov i prilika za popravni", dodao je Steven Davis.

Za kraj još jednom dodajmo da Sjeverrna Irska i naša reprezentacija svoj susret u Ligi nacija igraju sutra od 20.45 sati.

Top Komentari

Benjamingst
Da si uzeo 6 bodova pricao bi kako je Liga nacije dobra stvar itd itd....
27 1
criticos
znaci primjetio si da je dobar teren, ha? fino, fino...nov je, nemojte igrati krkanski pa da ga uzorete neznanjem igranja lopte.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi