O'Neill pozvao novog igrača za BiH: Ni Sjevernoircima nije jasno otkud on u reprezentaciji

Vassell dobio prvi poziv u reprezentaciju Sjeverne Irske

O'Neill pozvao novog igrača za BiH: Ni Sjevernoircima nije jasno otkud on u reprezentaciji

Selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill je prošle sedmice objavio spisak za predstojeće duele ove reprezentacije u okviru Lige nacija, ali je bio primoran upućivati naknadne pozive.

Sa spiska su otpali Niall McGinn, ali i napadač Nottingham Forresta Jamie Ward, a upravo umjesto njega će za mečeve protiv Austrije u petak, te BiH na Grbavici u ponedjeljak (15.10.) konkurisati Kyle Vassell.

Poziv Vassella je iznenadio i fudbalsku javnost u Sjevernoj Irskoj s obzirom da ona ne zna gotovo ništa o ovom napadaču.

Naime, ovaj fudbaler Roterhama se nikada nije povezivao sa reprezentacijom Sjeverne Irske, a rođen je na jugu Engleske u Milton Keynesu.

Ipak, kako mu je djed rođen u Fermanaghu (Sjeverna Irska) on je dobio potrebne papire i prvi poziv u reprezentaciju Sjeverne Irske.

Inače, Vassell u dresu Roterhama igra svoju prvu sezonu u drugom rangu engleskog fudbala, Champioshipu, ali se još nije upisao u strijelce. Međutim, iza njega su dvije sjajne sezone u dresu Blackpoola kojem je sa 13 golova prošle sezone pomogao da se kroz play-off u Ligi 1 domogne plasmana u Championship.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Vassell je za pet godina uspio preskočiti četiri ranga engleskog fudbala i doći od Nacionalne lige - Jug do Championshipa. Ipak, prije toga se dosta mučio, a kao mlad igrač je nastupao i za nekoliko engleskih amaterskih klubova.

Što kao "punopravni član", što na pozajmici 25-godišnji Vassell je do sada nastupao za Brentford, Woking, St. Albans, Dover, Sutton United, Tooting & Mitcham United, Whitehawk, Staines Town, Chelmsford, Bishop's Stortford, Peterborough United, Oxford United, Dag & Red, Shrewsbury Town, Blackpool i Roterham United.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi