O'Neill u problemima: Shay Given propušta BiH?

Smatra trener Stoke Cityja

O'Neill u problemima: Shay Given propušta BiH?

Irski selektor Martin O'Neill u baražu za Evropsko prvenstvo najvjerovatnije neće moći računati na Shay Givena. 

Naime, iskusni golman povrijedio se u kvalifikacijskoj utakmici između Irske i Njemačke, a oporavak prema riječima trenera Stoke Cityja Marka Hughesa teče sporo i šanse da Shey Given nastupi protiv naše zemlje su minimalne. 

Given za reprezentaciju Irske nastupa skoro deset godina i dosad je upisao 129 nastupa u dresu sa državnim grbom. Vjerovatno će ga u Zenici zamijeniti Rob Elliot koji brani za Tottenham, a O'Neillu je na raspolaganju i rezervni golman West Hama Darren Randolph.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Irske na rasporedu je 13. novembra u Zenici, dok se uzvrat igra tri dana kasnije u Dublinu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.